Wat doe je als je een vis vangt?

21 februari 2021


Wat doe jij als je een vis vangt? Ik ga gillen! 100%… Ik gilde zelfs de hele Noordzee bij elkaar toen de drie vissen die we hadden gevangen op de boot, na een paar uur in de koelkast gelegen te hebben, ineens gingen spartelen. 

Wat doen Simon en Andreas als ze een vis vangen? Ze gooien de vis terug en laten de boot achter. Hupsakee… alles overboord. Klaar!

Loslaten. Achterlaten. Lichter leven.

Kun jij alles loslaten wat je in handen hebt? Loslaten lukt als je weet waarom je het wilt loslaten. 

Een vis loslaten, is een eitje voor mij. Daar wil ik zo snel mogelijk van af, voornamelijk vanuit pure angst. Angst kan dus een drijfveer zijn om los te laten. Maar een nog krachtiger manier om los te laten is: Liefde!

De stoere en sterke vissers, Andreas en Simon, werden week in de aanwezigheid van Jezus: “Jezus zei tegen hen: “Volg Mij. Dan maak Ik van jullie vissers van mensen.”” (Markus 1:17, BB)

Let op, nu komt het! Deze mannen, die volop in de zaak zaten, die hun business met passie bedreven, die trouw waren aan de bv, zij doen het volgende: “Ze lieten onmiddellijk hun netten liggen en gingen met Hem mee.” (vers 18

Als jouw hart Jezus hoort spreken, lukt het je om los te laten en dat leeft een stuk lichter!

Loslaten… Zelfs dat wat zo vertrouwd voor je is: Jouw werk, jouw vertrouwde manier van zorgen maken, jouw vertrouwde angsten, jouw vertrouwde negativiteit, jouw vertrouwde gedrevenheid… Kun je dat?

Lichter leven lukt als je loslaat en het aan God laat. Waan je in de aanwezigheid van Jezus en je zal zien: loslaten lukt steeds beter!

Zullen we samen bidden? Heer, alles, alles, alles wil ik loslaten in Uw handen. Help mij. Ik ben er zo vaak van overtuigd dat ik alles zelf moet redden, maar ik spreek uit: ’U bent mijn Redder!’ Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?