Wat doe je als het stinkt?

15 augustus 2022

Het meertje voor mij ziet er hemels uit. De weerspiegeling van de bomen en bergen op het wateroppervlak is fascinerend. Ik kan blijven kijken. Zal ik gaan zwemmen?

Doordat ik last van mijn longen heb, twijfel ik even, maar ik kan het niet weerstaan. Dan stap ik het heldere water in. Mijn voeten zakken onverwacht in een zwarte smurrie. Ik zak dieper weg dan ik dacht. Er komen bellen naar boven die stinken. Het heldere water wordt zwart. Ik gil, maar zet door.

Dan doe ik de eerste slagen in het frisse water… ik kijk om mij heen en zie de bergen, de groene bomen en hoor de vogels. Ik bof. Ik weet het zeker: ik ben in het paradijs:)

Waar verlang jij naar?
Waar droom jij al zo lang van?

Als jij nieuwe stappen wilt zetten in je leven, ga ervoor!
Als er onverwacht stinkende bellen naar boven komen, laat je niet weerhouden.

Laat bij elke stap die je in het water zet,
je meer en meer omgeven door Gods liefde, wijsheid en geborgenheid.

Maar wat nou als er onverwachte stinkende bellen naar boven komen?
Zoals in het leven van Job. Alles ging mis.

Elifaz zegt tegen Job:

‘Het lijkt zó donker om je heen, dat je niet meer weet waar je heen moet. Je voelt je alsof je door het water wordt meegesleurd.’ Job 22:11 BB

Maar Job laat zich uiteindelijk niet door het water meesleuren. Hij blijft vol hoop op God. Hij blijft rechtop staan in het water. Wel of geen stinkende bubbels die naar het oppervlak komen borrelen.

Ik daag je uit om, ondanks alles wat mensen om je heen zeggen en vinden, Gods stem te durven gehoorzamen in je leven.
Durf het water in te stappen. Wees niet bang dat je wordt meegesleurd, Hij zorgt voor je!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?