Wat ben jij goed!

30 mei 2023

Een zwerver speelde met een bal op straat. Hij daagde voorbijgangers uit met hem mee te spelen. Van de meesten kreeg hij geen reactie. Een student wist hij te verleiden tot een potje voetbal. Als een ware professional liet hij de zwerver al zijn trucjes zien. Ook een jongetje kwam erbij en liet de zwerver zijn voetbalskills zien. 

De mensen op het plein bleven even staan of liepen door. Totdat het grote moment kwam… De zwerver trok zijn nepbaard van zijn gezicht, deed zijn pruik af en haalde zijn zonnebril van zijn neus. Voor het jongetje stond Cristiano Ronaldo! De enige echte!

Binnen twee seconden gilden alle mensen op het plein, telefoons kwamen tevoorschijn en de ‘zwerver’ werd overvallen door het uitzinnige publiek. De mensen juichten voor Ronaldo, maar niet voor de zwerver.

God juicht altijd over jou! Altijd. Van blijdschap!

‘Hij zal van vreugde over je zingen. Uit liefde zal Hij zwijgen over alles wat je verkeerd hebt gedaan. Hij zal over je juichen van blijdschap.’
(Zefanja 3:17, BB) 

Hij kijkt niet naar jouw uiterlijk, je status of je skills. Hij ziet jou. 

Als God naar jou kijkt, juicht Hij over je van blijdschap. Geloof je dat? Kun je je voorstellen hoe dat er uitziet? Jij staat op een plein en God juicht over je. Hij snelt naar je toe en Hij wil dichtbij je zijn. Hij is zo enthousiast over je! Geloof je dat? Kan jouw hart dit geloven?

Probeer vandaag regelmatig het beeld voor je te zien hoe blij God is met jou! 

Wat ben jij goed!

Zullen we samen danken?
‘Heer, dank U dat U zo enthousiast over mij bent. Wat bijzonder, een wonder. Ik wil zo graag dit enthousiasme van U vangen met mijn hart. Help me daarbij, Heer, om deze genadevolle houding en liefde van U te bevatten. Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?