Wat ben je van plan vandaag?

03 februari 2021


Wat ben je van plan vandaag?

“Huh… Ik zie wel.”

Als jij geen plan maakt voor een dag, vult een ander jouw dag in. En zelfs als je een plan hebt, kan een ander dit plan omgooien.

*Pling!* Er komt een mailtje binnen. Je scant snel de eerste zinnen en binnen één seconde weet je: “dit vraagt om directe actie.” Als snel zit je met klotsende oksels achter je scherm. Anderhalf uur later is het probleem opgelost. “Hè hè…” Maar nu heb je pas echt een probleem: Daar gaat je planning…

*Pling!* Een appje komt binnen. “Sorry, ik ben ziek.” Waaahhh, de oppas is ziek! Je staat met je jas aan al bij de achterdeur. Jouw baby slaapt en de peuter zegt: “Nee.” Daar gaat je planning…

De Bijbel is een boek vol plannen. God kijkt vooruit. Zelfs eeuwen vooruit! Zijn plan staat vast. Hij laat zich niet afleiden. Geen onverwachte e-mails en appjes in Zijn plan.

“Want wat de Heer van plan is, zal ook gebeuren. Door de eeuwen heen worden al zijn plannen werkelijkheid.” (Psalm 33:11, BB)  

Laat je niet uit het veld slaan door allemaal tegenslagen, onverwachte acties. Hou je focus op God:

“Overleg alles wat je doet met de Heer. Dan zullen al je plannen slagen.” (Spreuken 16:3, BB)

Wil je minder ingewikkeld leven? Focus dan. Maak een plan voor je dag, jouw week, jouw maand… jouw leven.

Onverwachte situaties zijn een omweg op de weg van jouw plan. Geen zorgen.

“Ik wens je toe dat Hij je zal geven wat je wenst, dat Hij ervoor zal zorgen dat al je plannen slagen.” (Psalm 20:5, BB)  

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?