Wat bedoelt U nou?

02 juni 2023

Mijn inmiddels overleden, lieve schoonvader zat in het verpleeghuis. Ik was bij hem en hij probeerde mij iets te vertellen, maar ik begreep hem niet. ‘Wat bedoelt u?’ Ik had geen idee. Soms kun je dat ook hebben in je geloof. Je bidt en gaat als het ware bij God ‘zitten’. ‘Wat bedoelt U?’

Je doet van alles overdag, maar is dat:

  • Gods plan of 
  • jouw plan?

Heeft God sowieso een plan voor jou? Of ben jij bij het uitdelen van plannen overgeslagen? 

Laat deze gedachte niet groeien in je hoofd, want het is een leugen! Meer dan wie dan ook, verlangt God naar jou en wil Hij voor je zorgen. Hij houdt van je! Zijn eigen Zoon offerde Hij zelfs voor jou op. Daar heeft Hij een bedoeling mee, een plan!

Hij wil je ‘levend’ maken,
door te leven naar Zijn plan.

Jij bent niet van deze wereld…

‘Hij wil ons graag vergeven, omdat Hij zo ontzettend veel van ons houdt. Daarom heeft Hij ons tegelijk met Christus geestelijk levend gemaakt.’
(Efeziërs 2:4-5, BB)

God wil dat je LEEFT; dat je geestelijk levend bent door Hem lief te hebben, anderen lief te hebben en jezelf lief te hebben. Vanuit deze levenshouding zullen Zijn verdere plannen voor jou zich als vanzelf gaan ontvouwen. 

Zullen we samen bidden?
‘U liefhebben boven alles is Uw plan voor mijn leven. Dat staat vast. Leer mij juist in het dagelijks leven hoe ik dat mag vormgeven. Van daaruit zal Uw plan voor mij zich gaan ontvouwen. Dank U wel hiervoor. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Hoe heb je God lief boven alles?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?