Wat Anne-Beth mij schreef…

16 maart 2023

‘Goedemorgen Wilma,
……
Ik ben sinds november 2021 heel erg bezig met het geloof. Van huis uit katholiek gedoopt, maar er is verder nooit iets mee gedaan. Toen mijn vader stierf, 33 jaar geleden, ben ik gaan zoeken, maar niets gevonden. En toen… in november kwam er een echtpaar op mijn pad en die hebben mij op weg geholpen. Ik heb veel contact met ze, ik lees veel, ook jouw leesplannen , ik heb boeken…….maar… ik weet het niet.

Wat ik zo graag zou willen is dat ik de aanwezigheid van God kan voelen, dat Hij er echt voor me is. Dat ik zijn kind mag zijn.
Maar, ik weet, wij mensen willen te veel.

Wilma, ga zo door, ik kijk iedere dag uit naar jouw mail, hoop dat ik ze nog lang mag ontvangen. Liefs, Anne-beth*’

Allereerst wil ik een applaus voor het echtpaar dat de moeite en tijd nam om Anne-Beth de mail van Ik Wonder Jou te sturen! Een kleine moeite, met een grootst effect.

En ik zou graag een groot applaus willen voor Anne-Beth. Dat ze zo open en eerlijk is: ‘Ik voel God niet, maar dat zou ik wel graag willen. Wat moet ik doen?’

Gelukkig is ons geloof niet gebaseerd op ons gevoel. Dan zou het wel een hele wispelturige toestand worden. En wat jouw zekerheid betreft of je een kind van Hem bent, mogen we kijken naar wat God Zelf zegt:

‘Maar aan alle mensen die wél in Hem geloven, heeft Hij het recht gegeven om kinderen van God te worden. Ze worden opnieuw geboren.’ Johannes 1:12 BB

Geloven in Hem is jouw ‘toegangskaart’ om bij Zijn gezin te horen. De Bijbel belooft je bovendien dat je opnieuw geboren wordt!
Je wordt namelijk geboren in Zijn gezin.

  • Je krijgt een Hemelse Vader.
  • Je krijgt broers en zussen in geloof.
  • Je krijgt een nieuwe status in het leven.
  • Je mag zeker zijn van een eeuwig leven met Hem.
  • Je mag weten dat Hij je nooit alleen zal laten.

Dat heet genade… Je krijgt het zomaar, zonder dat je er zelfs iets voor hoeft te doen, behalve uitsluitend GELOVEN!

*In verband met privacy is Anne-Beth een gefingeerde naam.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?