Wat als je slecht nieuws krijgt?

20 februari 2021


Stel je voor dat de telefoon gaat. Aan de andere kant van de lijn spreekt een agent op ernstige toon. “Helaas moeten wij u melden dat uw goede vriend gevangen is genomen.”

Wat denk je dat jouw reactie zal zijn?

Jezus maakte dit mee. Zijn neef en vriend, Johannes, kende Hij al jaren. Toen ze klein waren, hebben ze ongetwijfeld samen gespeeld. Maria en Elisabeth hadden tijdens hun zwangerschap drie maanden samen opgetrokken. Ze hadden een band. 

Terwijl Jezus na Zijn doop het goede nieuws van God vertelt aan de mensen in Galilea, gebeurt er iets afschuwelijks: “Johannes was intussen gevangen genomen [ door koning Herodes ].” (Markus 1:14, BB)

Terwijl de hele wereld doorgaat, maak jij iets mee waardoor jouw wereld stilstaat. Jezus begrijpt jou. Hij weet hoe dat voelt. Hij heeft het Zelf meegemaakt.

Om in tijden van lijden lichter te leven, valt niet mee. Het leven voelt dan juist zwaar.

Corona zet niet alleen de wereld op z’n kop, maar schudt ook jouw persoonlijke wereld behoorlijk door elkaar. Je voelt je misschien een gevangene in je eigen omgeving.

Met dit slechte nieuws over Johannes in het hart van Jezus, gaat Hij toch door met het brengen van Zijn boodschap: “Jezus zei: “Het Koninkrijk van God komt bijna. Nu is het de tijd. Ga dus leven zoals God het wil en geloof het goede nieuws.”” (Markus 1:15, BB)

In tijden van lijden voor Johannes en meeleven van Jezus in dit verdriet, zegt Jezus dat we moeten leven zoals God het wil. Dat we het goede nieuws moeten geloven.

Actie!
Leef!
Geloof!
Goed nieuws!

  • Lichter leven in tijden van lijden, lukt je als je gaat leven zoals God het wil. 
  • Lichter leven in tijden van lijden, lukt je als je gelooft in het goede nieuws van God voor jouw leven!

Zullen we samen bidden? “Heer, als ik mij gevangen voel, help mij dan om lichter te leven door Uw woorden voor mij te geloven. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?