Wat als je gebed niet beantwoord wordt?

03 maart 2022

 

Lijden raakt mij. Lijden door ziekte, eenzaamheid, zorgen, schuld en schaamte. Dat raakt mij diep. Mijn eigen zus is gehandicapt. Na al die jaren kan ik nog steeds geen pasklaar antwoord geven op de grote lijdensvragen in de wereld, maar ik put diepe troost en moed uit de aanwezigheid van God in het leven van mijn zus en in mijn en jouw leven. Mogen de bemoedigingen je de komende dagen nieuwe moed geven.

Ik was op een tienerkamp. Daar leerde ik dat je kon bidden voor mensen die ziek waren. “Mooi”, dacht ik. Dan doen we dat. En zo bad ik voor een meisje met oorpijn. Direct na het amen was de oorpijn weg. Ikzelf was dit wonder vergeten, maar twee jaar geleden sprak ik ergens in een kerk en kwam er iemand naar mij toe. Zij vertelde het wonder dat er bij haar gebeurde. 

Wat nou als ik niet gebeden had?
Precies. 

Wat nou als jij gaat bidden voor mensen die ziek zijn?
Precies, dan kunnen er wonderen gaan gebeuren. 

Pak de onbevangenheid van een tiener, leef in het geloof van een kind en handel als een volwassene: bid voor genezing!
En als jouw ‘amen’ is gevallen, mag je zeggen: 

“Ik doe mijn best,
God doet de rest!”

“… Want als een goed en rechtvaardig mens God om iets bidt, heeft dat een geweldige uitwerking.” (Jakobus 5:16, HTB) 

Zullen we samen bidden?
“Wij vertrouwen U. Als we geen antwoord hebben op onze vragen, zijn wij dankbaar dat U ons antwoord bent. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?