Wat als het me weer niet lukt?

20200101 Gods Macht 1

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wat als het me weer niet lukt?

Een nieuw jaar staat voor je klaar! Zie je er tegenop of kijk je ernaar uit? Ik hoop dat je vol verwachting bent en met goede voornemens 2020 in durft te stappen. Weet dat God machtig is om jou te helpen bij elke stap en elk goed voornemen voor dit jaar. 

Wat als het je samen met Hem wel lukt?

“God is machtig” is een erg bekende en vaak gebruikte uitdrukking! Maar misschien heeft het zijn betekenis en kracht een beetje voor je verloren. 

Als we aan kracht denken, denken we vaak aan iets wreeds en hards, zoals de kracht van een superheld. Maar Gods kracht is veel meer dan dat, en dat gaan we deze week samen ontdekken.

In het boek Genesis leren we dat God de Almachtige God is. 

“Toen Abram 99 jaar was, kwam de Heer naar hem toe en zei: “Ik ben de Almachtige God. Leef steeds zoals Ik het wil. Dan zal Ik Mij houden aan het verbond dat Ik met je heb gesloten. Ik zal je een heel grote familie geven.” (Genesis ‭17:1-2‬, ‭BB‬‬)

Wanneer God aan Abraham vertelt dat Hij Abraham een hele grote familie zal geven, vertelt Hij hem ook dat Hij de Almachtige God is. 

Hoe kan de familie van zo’n oude man zo ontelbaar groot als de sterren aan de hemel worden? (zie Genesis 15:5)  

Het was God die deze verbazingwekkende “eerste keus” maakte. Hij koos voor een man die bijna een eeuw oud was! God koos hem liever dan een hele sterke en machtige man. Want wat onmogelijk is voor mensen, gebruikt God juist om te laten zien dat voor Hem niets onmogelijk is. (‭‭1 Korinthiërs ‭1:27)  

God roept je vandaag om Hem te dienen, maar misschien zeg je dit wel tegen jezelf:

  • “Ik ben veel te zwak.”
  • “Ik ben oud en moe.”
  • “Ik kan het helemaal niet.”

Denk je dat God het mis heeft? Dat Hij de verkeerde keuze maakt? Nee, natuurlijk niet. Jij bent geroepen door de Almachtige God. Hij wil Zijn kracht door jou heen laten zien, zodat Hij verheerlijkt zal worden, ook in dit komende, nieuwe jaar!

Ik nodig je uit om de kracht van God in je leven te overdenken tijdens het luisteren naar het lied “More Love, More Power” van Jeremy Riddle. 

Kijk, net zoals Abraham, naar de sterren aan de hemel en herinner jezelf eraan dat voor God niets onmogelijk is. Ondanks je zwaktes wil Hij je gebruiken dit nieuwe jaar! Hij is Almachtig en gaat jou helpen!

Gezegend, gelukkig en krachtig 2020 toegewenst!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Bert Spruit op 1 januari 2020 om 10:42 am

    LIEVE BROEDERS EN ZUSTERS ❤GEZEGEND NIEUWJAAR,IK BEWONDER HET,ONS JEZUS .NET ,ENORM BEMOEDIGD, ZIE ?ER IN M’N STILLE TIJD,ELKE DAG ,VERWACHTINGSVOL? NAAR UIT !!, WAAR JEZUS VERSCHIJNT?,DAAR WORD ALLES NIEUW,DAT IS MIJN ERVARING,OOKIN IK WONDER JOU?VOL VERLANGEN? IN EEN NIEUW 2020, GOD IS GOED,GOD IS HEILIG,GOD IS EEUWIG LIEFDE EN EEUWIG TROUW?THANK YOU JEZUS,I LOVE YOU SOO?,VREDEVORST?IMMANUËL, PSALM 23 ?SHALOM ,GODLOVERS