Wat als de verleiding te groot is? ?

23 januari 2021


Een grote rode zak ligt naast mij. Als je hem aanraakt, knispert hij. Een vertrouwd geluid dat ik associeer met ‘nu even niets’. In die zak zitten willekeurige ronde schijfjes. Als je erin bijt, proef je zout en kruiden. De ‘bite’ is knapperig… Chips…Ttja… De verleiding is groot. Zal ik?

2021 moet het jaar worden van ‘gezond’. Dat heb ik me voorgenomen. Waarom? Omdat ik graag energie wil hebben om Ik Wonder Jou elke dag te kunnen schrijven, de live sessie te doen, te schilderen en er te zijn voor mijn geliefden. Daarom. 

Ik geef toe, deze verleiding is te overzien. Mijn leven staat of valt niet met het opentrekken van een zak chips.

“Wees dus flink en pak jezelf aan.” (Hebreeën 12:12, BB)

Leven als christen is niet maar wat rommelen in de marge. We hebben een hoog doel, dankzij Gods hoge doel voor ons en Zijn overweldigende liefde. Verleidingen zullen er altijd zijn, zolang we hier op aarde leven. 

Ik daag je uit om krachtig te worden. Hoe?

“Leef zoals God het wil. Dan zal je geloof niet zwakker worden, maar juist sterker. Net zoals zwakke benen die goed gebruikt worden, sterker worden.” (Hebreeën 12:13, BB)  

Zeg je misschien: “Heer, ik ben maar een mens. Mijn vlees is zwak… Ik weet zeker dat U het wel begrijpt…?”

Doe dit niet. Hou vol. “Als je in de verleiding komt om verkeerde keuzes te maken, is het heerlijk voor jou, als je toch voor het goede kiest en aan je geloof vasthoudt.” (zie Jakobus 1:12, BB)  

God is sterker dan jouw verleiding. Wat jouw verleiding ook is: alcohol, pornografie, overspel, liegen, jaloezie, wraak of iets heel anders… Breng het bij God en praat erover met andere christenen. God maakt het onmogelijke mogelijk, ook in jouw hart!

En laten we er ook gelijk voor bidden: “Heer, met U ben ik sterk. Uw liefde is mijn kracht. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?