Wanneer voel jij je bevrijd?

05 mei 2023

Ik hoor een klik. Mijn hart bonst. Het is ongelooflijk dat ik dit vrijwillig doe. Een lichte schok gaat door mijn lijf. Het geluid van een ratel neemt toe. Waarom heb ik ooit ‘Ja’ gezegd?

Ik zie geen enkel voordeel, plezierig element, prettige bijkomstigheid of wat dan ook aan een ‘deelname’ in … een achtbaanrit!

Als ik na een hoop gegil, ernstige bedenkingen, diep trieste gevoelens en een overdosis angst bij het eindpunt van de achtbaan ben gekomen, overvalt me het gevoel van BEVRIJDING! Ik ben verlost van deze kwelling. Degene die na deze ‘bevrijding’ het hoogste woord heeft en het blijst is … dat ben ik. C’est moi! Ik kan wel janken van plezier, dansen van geluk! Ik heb het overleefd. Verlost … bevrijd!

Vandaag is het Bevrijdingsdag. Vandaag vieren we dat Nederland bevrijd is! Destijds feest in alle huizen, feest in alle straten! Als ik al zo bang ben na afloop van een ritje in de achtbaan; kun je dan nagaan hoe blij de mensen waren bij de bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog?!

Is jouw leven een achtbaan?
Ben je bang?
Verlang je naar verlossing?
Ervaar je een achtbaan van schuld of schaamte? Zit je vast in je ‘achtbaanstoel’ waardoor je je niet vrij voelt om naar God te gaan? Lees dan deze prachtige tekst:

‘Maar nu mag je bij God horen, doordat Jezus mens werd en stierf [om jouw schuld op Zich te nemen]. Want Hij wilde dat jij volmaakt en vrij van schuld bij Hem zou kunnen komen.’
(Kolossenzen 1:22, BB)

Zullen we samen God danken?
‘Heer, ik ben bevrijd! Dank U! U heeft de oorlog verklaard aan mijn schuld en schaamte en … U heeft met liefde gewonnen. Dank U dat U mij helpt om vrij te leven. Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?