Wanneer ben jij voldaan?

08 april 2022

Deze dagen zijn we samen op weg naar Pasen. Dit is bijna de laatste week van de 40 dagen tijd en in deze week diepen we het lijden en sterven van Jezus verder uit, om uiteindelijk te eindigen bij het geweldige Paasfeest waar we al zo lang naar toe leven! Open juist deze dagen elke dag de mail.

Ik heb een hele lijst aan klussen die vandaag geklaard moeten worden. Maar hoe lang mijn lijst ook is, de start van mijn dag staat vast (bijna vast).

  • Ik start met een workout voor
  • mijn geestelijk hart
  • mijn lichamelijk hart.

Ik begin met woorden van dankbaarheid uit te spreken, nog voordat ik mijn bed uitstap. Ik drink een glas water, neem een espresso en ga bewegen: workout of hardlopen. Ik geef toe… zo vroeg… “kan ik nog even blijven liggen?” Ik breng mezelf naar buiten. Dat is het eigenlijk meer.

Mijn geestelijk hart vul ik met woorden van God door ‘Ik Wonder Jou’ te lezen en op de woorden ervan te kauwen.

Deze week stond voor Jezus de laatste en belangrijkste taak van Zijn levensmissie op Zijn to-do lijst:
“Alle zonden en ziekten van het verleden, heden en de toekomst dragen en meenemen naar de dood.”

“Toen Jezus van de zure wijn had gedronken, zei Hij:
“Alles is gedaan!”
En Hij boog zijn hoofd en stierf.” (Johannes 19:30, BB)

Het is volbracht!

Jezus had de missie waarvoor Hij was gekomen voltooid. Het werd tot in de puntjes afgewerkt. Hij maakte het voor een zondige mensheid mogelijk om een eeuwige relatie met een heilige God te hebben.

Alles is voor jou gedaan!
Jezus was voldaan.

Er hoeft niets aan toegevoegd te worden. Geen goede werken. Geen opoffering meer. De overwinning op zonde, ziekte en dood was de grootste overwinning.

Zullen we samen bidden?
“Wij prijzen Uw grote Naam voor wat U heeft volbracht. Dankzij het volbrengen van Uw levensmissie kunnen wij leven. Eeuwig leven met U. Dank U wel, amen.”

Jouw leven is krachtig als je voldaan kunt zijn over wat Jezus voor jou heeft gedaan.

Vragen:

  1. Geloof je dat je overwinning over zonden hebt, vanwege het kruis?
  2. Hoe komt het dat je soms een verliezer bent van verleidingen in plaats van een overwinnaar?
  3. Kun je 1 stap noemen die je elke dag kunt zetten, om de overwinning die Jezus je heeft geschonken ook meer uit te gaan leven in je dagelijks leven?
  4. Wanneer voel jij je voldaan?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?