Wachten duurt lang… ⏳

20200519 W.5.14 - Hemelvaart 2

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wachten duurt lang… ⏳

Ik ben er zo slecht in! Wachten is zeg maar echt niet ‘mijn ding’. Ik kan niet goed wachten en ik wil liever nooit wachten.

 • Als ik in de wacht wordt gezet, tijdens een telefoongesprek…. Brrrr…
 • Als ik bij een kassa sta en ik net de verkeerde rij kies, sta ik zo alles bij elkaar te rapen om vooral ‘geduldig’ te wachten.

Wachten is een kunst. Je moet het maar kunnen. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik na jaren trainen steeds beter als ‘ware wachter’ in het leven kan staan. Maar om me nu een prof te noemen, nee.

De vrienden van Jezus moesten ook wachten. We lezen in Handelingen 1:4: “Toen Hij op een keer bij hen was, zei Hij tegen hen dat ze niet uit Jeruzalem mochten weggaan. Hij zei dat ze in Jeruzalem moesten blijven wachten op wat de Vader beloofd had. (BB)  

Wat zouden ze in die tijd van wachten gedaan hebben? Wat denk jij? Jezus staat op uit de dood. Ze ontmoeten hun allergrootste Vriend, Meester en Messias in levende lijve en dan kondigt Hij aan dat ze in een kamer moeten wachten. Waarop? Hij is er toch? Wat gaat er nu weer gebeuren?

“Ik heb jullie al verteld wat die belofte is,” gaat Jezus verder: “Johannes doopte met water. Maar binnenkort zullen jullie met de Heilige Geest worden gedoopt.” 

Ik kan me zo voorstellen dat ze daarna samen in gesprek raakten. “Weet jij wat dat dopen met de Heilige Geest is, Petrus?” “Nee, geen idee.” “Oké, we moeten dus wachten op iets wat we nog niet eerder hebben gezien. Iets wat we niet begrijpen… We gaan in een ‘lockdown’ en wachten…”

De vrienden van Jezus konden wachten, omdat ze Jezus kenden. Als je Jezus kent, kun je wachten op wat Hij belooft. Ik daag je uit om een prof te worden in wachten op wat Hij aan jou wil schenken. Heb grote verwachting, dan duurt wachten niet lang. Zie ernaar uit. Zie het voor je, dat Zijn beloften waar worden in jouw leven.

Zullen we samen kort bidden? “Heer, ik zie uit naar wat U mij gaat schenken. Spreek tot mijn hart en wakker mijn verwachting aan van de wonderen die U kunt doen in mijn gezin, familie, werk, gezondheid, denken, voelen en zijn. Ik wacht vol verwachting. In Uw naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

2 reacties

 1. Cynth op 19 mei 2020 om 3:35 am

  Eens hoorde ik dat, G’D bezig is, terwijl wij aan het wachten zijn.. Verder vind ik het erg mooi in bovenstaand stuk, dat je “het wachten”, kunt veraangenamen met “verwachten”!1 Erg mooi. We verwachten, dat er iets staat te gebeuren! Veel zegen met deze bemoedigende boodschappen!

 2. Elke op 19 mei 2020 om 6:14 am

  De mails komen sinds 2 weken niet meer vroeg in de morgen binnen. Soms einde van de dag of zelfs een dag later.
  Daarom lees ik deze pagina in de ochtend.
  Even ter info..

Laat een reactie achter