Wacht God echt bij het geven van Zijn antwoord?

IWJ FB 2.31-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wacht God echt bij het geven van Zijn antwoord?

Heb je ooit in een wachtkamer van een dokter, kapper of restaurant moeten wachten? Soms is het wachten draaglijk en vind je het redelijk. Maar andere keren is het te veel, te lang, te veel mensen. Je wilt niet langer wachten! Je wilt deze wachtkamer uit!

“[ Maar ] Hij heeft het zó gemaakt, dat alles op zijn tijd goed is. Ook heeft Hij de mensen een besef van de eeuwigheid gegeven. Maar toch kunnen ze niets begrijpen van wat God vanaf het begin tot aan het einde heeft gedaan.” (Prediker 3:11, BB)

Hoeveel tijd zit er tussen de belofte en wanneer die uitkomt? Is God je vergeten? Houdt Hij je voor de gek? Loog Hij? Het duidelijke antwoord op deze vragen is: Nee, natuurlijk niet.

God kan jou niet vergeten, Hij maakt zeker geen grappen over je, negeert je niet, en houdt niet expres iets goeds weg van je… Wat gebeurt er dan? Het wachten is een belangrijk onderdeel van de vervulling van de belofte, van de roeping. Het wachten en de belofte zijn onafscheidelijk.

Het is in de wachtkamer dat je karakter wordt gevormd. In deze kamer ontwikkel je kracht en stabiliteit. Het is in Zijn aanwezigheid dat je intimiteit met God groeit.

Je leert Hem beter kennen en het geluid van Zijn stem te onderscheiden tussen duizend andere stemmen. Dus wanneer het tijd is om de volgende stap te nemen, ben je klaar voor wat je te wachten staat als God de deur opent.

Wacht geduldig en vertrouw erop dat Gods goddelijke belofte onderweg is!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.