Waarom zou je de Bijbel lezen als je wakker wordt? (gewoonte #4)

IWJ 26.4-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Waarom zou je de Bijbel lezen als je wakker wordt? (gewoonte #4)

De wekker gaat af, je wordt langzaam maar zeker wakker en opent dan je ogen… Je komt uit bed en zet gelijk je mobiel aan om je apps te bekijken, op social media te surfen of… je gaat de Bijbel lezen! Dat laatste is een uitstekende keuze!

Zoals nu wel duidelijk is, is de vraag van vandaag: Wat lees je ‘s ochtends als eerste?

Het nieuws van de wereld of het nieuws van het Koninkrijk? Ik zeg niet dat je niet up-to-date moet blijven met wat er in de wereld gebeurt (verre van dat!). Vergeet alleen niet om jezelf EERST te informeren over wat God zegt.

Wat wil Hij zeggen? Wat voelt Hij? Wat heeft Hij van tevoren bedacht? En vooral… wie is Hij? Dit is allemaal te vinden in Zijn Woord. Probeer de Bijbel te lezen alsof je een soort goudzoeker bent, op zoek naar de stukjes wijsheid en kracht die je elke dag nodig hebt!

Gewoonte 4 is dus: “Lees elke dag de Bijbel.”

Dompel jezelf onder in Zijn woord, zoals de psalmist het zo goed zegt:

Niets is meer waard dan de bron van elke bron van wijsheid… de Bijbel!

Ik nodig je uit om dit met te bidden: “Heer, dank U voor Uw Woord dat zegent, geneest en mij vervult. Ik kies ervoor om het elke dag te lezen en toe te passen. Help me de diepten ervan te begrijpen, zodat ik er de hele ochtend stukjes van Uw waarheid in kan vinden. Ik aanbid Uw naam! Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Laat een reactie achter