Waarom krijg ik niet alles waar ik voor bid?

05 augustus 2022

Wat heb jij allemaal in je digitale winkelmandje zitten bij Hemel.com?
Krijg je alles waar je voor bidt?

Bid en u zal gegeven worden. Matteüs 7:7 HSV

‘O joepie, nu ben ik gelovig en dan krijg ik dus alles wat ik wil.’
Je pakt je bestellijst erbij, scrolt hem nog even door en klikt op ‘verzenden’. De hemel heeft je bestelling ontvangen. Nu nog even wachten en dan zal de voordeurbel gaan: ‘ding-dong’.

Is dat het doel van ons geloof? Krijgen wat we vragen?
Is zo’n relatie iets wat God, de Schepper, voor ogen had, toen Hij ons schiep?

Bid en u zal gegeven worden …
Wat zal je gegeven worden? Dat wat jij hebt besteld?

Let op: er staat niet: Bid en u zal gegeven worden precies zoals u het gevraagd heeft.

Het gaat er niet om dat je alles krijgt wat je wilt. Dat is niet de bron van vrede en vreugde. Diepe vreugde is gelegen in het goddelijke uitgangspunt van geven en dienstbaar zijn naar anderen. Juist het ontdekken dat je diepe vrede kunt ervaren zonder dat je alles hebt wat je zou willen, is zo geweldig!

Dan zal de vrede van God, die wij met geen mogelijkheid kunnen begrijpen, jullie hart en jullie gedachten beschermen in Jezus Christus. Filippenzen 4:7 BB

Wat zeg jij ervan?

‘Gelukkig duurt het niet lang meer, voordat ik gelukkig ben.’

Of…

‘Ik kan al gelukkig zijn, voordat ik heb wat m’n hartje begeert.’

Zullen we samen bidden?
“U moedigt mij aan om in mijn leven te ontdekken wat mij diepe vreugde geeft.
Ik wil niet gaan voor tijdelijk geluk. Uw vrede en vreugde in mij; dat is mijn kracht. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?