Waarom gebeurt mij dit?

09 februari 2021


Ik schrijf heel graag elke morgen een e-mail voor jou. Maar als kunstenaar schilder ik ook graag verhalen die je hart raken. In mijn schilderijen kun je regelmatig een puzzelstukje vinden. Deze staat voor de onbeantwoorde vragen in mijn leven. De ‘Waarom’-vragen…

Jobs levensschilderij heeft ook veel puzzelstukjes. Hij schrijft:Waarom geeft God het leven aan mensen die zoveel ellende moeten meemaken? Waarom geeft Hij het leven aan mensen die zoveel verdriet te wachten staat?” (Job 3:20, BB)

Ik woon in het bos. Rondom ons huis staan grote bomen, struiken en het groene grasveld geeft duizenden grassprietjes zicht op de zon. Als het regent, ontdek ik telkens weer dat het niet alleen regent op de boom rechts achterin de tuin, maar ook de struiken naast de achterdeur krijgen een douche. En als de zon schijnt, voelt alles buiten de warmte van de stralen.

Ik kan dan denken: “Waarom doorweekt de regen mij? Waarom schijnt de zon zo heerlijk in mijn tuin?”

Jezus leert ons in Matteüs 5:45: “Want Hij laat zijn zon schijnen op goede mensen en op slechte mensen. Ook laat Hij het regenen op goede mensen en op slechte mensen.” (BB)

Je bent mens. En ja, het regent soms. En ja, de zon schijnt soms. 

Er is een strijd. De duivel wil niets liever dan je laten verdrinken in de regen, je laten bevriezen in de kou, en je laten stikken in de hitte. 

“Jullie vijand, de duivel, loopt rond als een brullende leeuw die een prooi zoekt. Hij zoekt wie hij kan verslinden.” (1 Petrus 5:8, BB)

Een brullende leeuw hoor je aankomen, dat scheelt! Deze brullende leeuw zoekt wie hij kan verslinden. Hij zoekt… Laat je niet door hem vinden, maar laat je vinden door jouw Hemelse Vader, jouw betrouwbare, liefdevolle Beschermer.

Ik daag je uit: Jij kunt niet zelf de hemelse kraan open- of dichtdraaien, maar schuil bij God. Elke dag. Hij is het antwoord op al je ‘Waarom’-vragen. 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?