Waarom ben je zo treurig?

IWJ dis-1-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Waarom ben je zo treurig?

De komende week wil ik met je kijken naar onderstaande verzen uit Psalm 42.

Ik zeg tegen mezelf: “Waarom ben je zo treurig? Waarom ben je zo onrustig? Vertrouw op God! Hem zal ik prijzen. Hij is mijn Redder, Hij is mijn God!” Ik voel me erg verdrietig. Daarom denk ik aan U, hier in het gebied van de Jordaan en de Hermonbergen [ vér van uw huis ]. (zie Psalm 42:6-7, BB)

Deze tekst werpt een belangrijke vraag op voor mij en voor ieder van ons… “waarom ben je treurig?” Neem even de tijd om erover na te denken en deze vraag te beantwoorden. Waarover ben je treurig en waarom?

Het is goed om naar je eigen gedachten te luisteren. Ik doe dit regelmatig. Kom even los van je eigen gedachten en vraag aan jezelf: “waarom denk ik zo?” Is dit echt de juiste manier om te denken?

De Bijbel vertelt ons, “Denk dus alleen aan Hem. Hij heeft het verdragen dat de mensen niet naar Hem wilden luisteren en Hem zelfs hebben gedood. Als jullie daaraan denken, zullen jullie niet moe worden en niet opgeven.” (Hebreeën 12:3, BB)

Laat ontmoediging niet in je opkomen. Jezus droeg alles, ook jouw ontmoediging. Hierdoor hoef je niet op te geven, ook al lijkt dat soms het enige wat je nog kunt doen. Wanneer het leven je ontmoedigt of lijkt te verslaan, zegt God tegen je: “Wees moedig!”

In het geval dat niemand anders het ooit tegen je zegt, zal ik het doen… Wees moedig! Ga vooruit, volhard, finish de race in Zijn kracht!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.