Waarom ben je zo onrustig?

IWJ dis-2-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Waarom ben je zo onrustig?

Ik zeg tegen mezelf: “Waarom ben je zo treurig? Waarom ben je zo onrustig? Vertrouw op God! Hem zal ik prijzen. Hij is mijn Redder, Hij is mijn God!” Ik voel me erg verdrietig. Daarom denk ik aan U, hier in het gebied van de Jordaan en de Hermonbergen [ vér van uw huis ]. (zie Psalm 42:6-7, BB)

Misschien ben je zoals ik en heb je heel veel waarom-vragen aan God:

  • Waarom gebeurt dit?
  • Waarom deze ziekte?
  • Waarom dit lijden?
  • Waarom deze beproeving?
  • Waarom deze eenzaamheid?

Ik geloof dat deze volledig transparante, eerlijke vragen die we God stellen terecht zijn. We lijden en willen weten waarom.

Vaak geeft God ons niet alle antwoorden, daarom blijven we zitten met deze vragen en veranderen ze in ontmoediging, moedeloosheid en neerslachtigheid.

David zelf schreef: “Ik zeg tegen mezelf: “Waarom ben je zo treurig? Waarom ben je zo onrustig? Vertrouw op God! Hem zal ik prijzen. Hij is mijn Redder, Hij is mijn God!” (Psalm 43:5, BB)

Als je ziel treurig en onrustig is, leidt deze interne ontmoediging tot externe gevolgen. Bepaalde gedachten kunnen een realiteit voor je worden: “Ik ben niet gelukkig, mijn leven is ellendig, wat heeft het leven eigenlijk voor zin?” Maar onthoud dit: het probleem verdwijnt niet als je gaat klagen. Sterker nog, het maakt het alleen maar erger.

Ik hoop dat dit gedeelte je net zo bemoedigt als het mij heeft bemoedigd: “Ik ging op mijn wachtpost staan, nam mijn plaats in op de vestingwal, en keek uit om te zien wat Hij in mij spreken zou en wat ik antwoorden zou op mijn aanklacht. Toen antwoordde de Heere mij en zei: Schrijf het visioen op, grif het duidelijk in tafelen, zodat het in het snel voorbijlopen te lezen is. Voorzeker, het visioen wacht nog op de vastgestelde tijd, aan het einde zal Hij het werkelijkheid maken. Hij liegt niet. Als Hij uitblijft, verwacht Hem, want Hij komt zeker, Hij zal niet wegblijven.” (Habakuk 2:1-3 HSV)

Gods antwoord op jouw klachten is dat zijn beloften waarheid zijn! En als de belofte er is, zal die zeker uitkomen. Net zoals Ik Wonder Jou lezer, Sando, schreef:  “Ik ben gestopt met klagen omdat mijn God de controle heeft.”

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.