Waarom ben ik ziek?

07 september 2020

Heb jij vragen waar je alsmaar geen antwoord op krijgt? In mijn schilderijen verwerk ik regelmatig puzzelstukjes. Deze staan voor deze onbeantwoorde vragen. En toch zijn zij een onderdeel van het kunstwerk. Ze vertellen het verhaal van de gebroken wereld waarin wij leven. Wijzelf hebben deze wereld gemaakt tot een plek waar wij ervan overtuigd zijn dat alles perfect moet zijn. Het tegendeel is waar. We worden geconfronteerd met imperfectie. 

Wat nu?

In jouw imperfectie, omarmt God jou met Zijn perfectie.

Door de eeuwen heen zijn er diverse visies op lijden geformuleerd. Augustinus, een theoloog uit de 5e eeuw, gaat het heikele punt van lijden niet uit de weg. Hij stelt dat lijden een onderdeel van het leven is. Zoals duister uitsluitend kan bestaan door de afwezigheid van licht. Het kwaad is geen schepping van God. God schiep de mens met een vrije keus om goed of kwaad te doen, waardoor er ook ruimte voor fouten maken mogelijk was. Het kwaad is met deze keuzevrijheid van de mens in het paradijs begonnen.

“Ja, lekker dan, meneer Augustinus. Met alle respect, maar… Zit ik daar ziek te zijn op mijn stoel voor het raam. En nu?”

Ga naar Jezus! Wees als de hofdienaar die Jezus smeekte om genezing. (zie Johannes 4:46-50) Zijn zoontje was ernstig ziek. Wat zal er door hem heen zijn gegaan toen hij zijn zoontje een kusje gaf en gedag zei?

Ga naar Jezus! Hij kan meer dan Augustinus kan uitleggen.

De hofdienaar kon geen genezing vinden met behulp van zijn goede relaties, zijn verheven positie aan het hof en met behulp van Herodus. Niets bracht hem verlossing… totdat Jezus ging spreken:

“Ga naar huis”

“Ehm, daar kom ik net vandaan!”

“Je zoon leeft!”

Geen ingewikkelde, langdurige gebeden, toespraken, handelingen… Als Jezus spreekt, gaat er een enorme kracht vanuit. Ik moedig je aan: Laat Jezus spreken in jouw hart. Luister met heel je zijn naar Zijn woorden. 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?