Waarom antwoordt God niet?

14 oktober 2022

Ik sta met een kwast in mijn handen. Voor mij staat een groot schilderij. Ik schilder een wereld met volop kleur en met details die je pas ontdekt als je langer kijkt. Ergens in die grote wereld zijn verschillende puzzelstukjes verstopt. Ze symboliseren vragen die onbeantwoord zijn gebleven.

Hoeveel onbeantwoorde vragen heb jij?

  • Waarom is mijn relatie op de klippen gelopen?
  • Waarom zit ik zo diep in de geldzorgen?
  • Waarom ben ik nog steeds depressief?
  • Waarom …

Zoals de puzzelstukjes op mijn schilderijen, zo mogen jouw vragen ook rusten op het schildersdoek van jouw leven. Breng je vragen bij God en laat het aan Hem over hoe Hij hier als een kunstenaar mee aan de slag gaat.

Als antwoorden uitblijven,
mag je erop vertrouwen dat God je niet laat staan.

God laat geen bidder staan.

‘Want ze roepen dag en nacht tot Hem. Zal Hij hen laten wachten? [ Nee, ] Ik zeg jullie dat Hij hen heel snel zal komen helpen.’ Lukas 18:7-8 BB

In de basisbijbel staat dat Hij hen heel snel komt helpen. Maar wat is heel snel?
Nu! Ik wil het NU!

Daniël moest drie weken wachten op antwoord. Maar misschien wacht jij al 21 jaar op antwoord.

‘Vanaf de dag dat je probeerde alles te begrijpen en dat je tot God hebt gebeden, heeft Hij je woorden gehoord. Na jouw gebed ging Ik onmiddellijk naar je op weg.’ Daniël 10:12 BB

Laat het je mogen troosten dat God je hoort! Altijd.

‘Vertrouw je hele leven aan Hem toe. Dan zal Hij in alles voor je zorgen.Psalmen 37:5 BB

Ik daag je uit om je leven in Gods handen te leggen. Focus op Hem, in plaats van elke dag te focussen op vragen waar je tot dusver geen antwoord op hebt gekregen.

Jouw leven in Zijn handen, dat is het beste antwoord.

Zullen we samen bidden?
“Onze onbeantwoorde vragen leggen wij in Uw handen. Dank U daarvoor. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?