Waar zou jij naartoe willen vliegen?

05 oktober 2022

Mijn richtingsgevoel is volgens mij prima, maar de werkelijkheid laat iets anders zien. Na elke winkel die ik uitkom, loop ik steevast de verkeerde kant op. Zo onhandig. Ik loop kilometers extra.

Daar hebben vogels geen last van. Dat zijn perfecte planners en ze weten precies waar ze naartoe moeten. Hun richtingsgevoel is ijzersterk. Ze kennen ook ‘vaste tijden’ en hebben een strakke planning. Ze weten wanneer het tijd is om te vertrekken en om aan te komen. Soms droom ik ervan om mee te vliegen en te bedenken waar we naartoe gaan.

Waar vlieg jij vandaag naartoe?
Waar wil jij uitkomen over … 3 maanden?

Het volk dat in de tijd van Jeremia leefde, keerde zich van God af. Toen sprak God deze woorden:

‘Ooievaars weten wanneer het tijd is om te komen en tijd om weer weg te trekken. Duiven, kraanvogels en zwaluwen weten wanneer het tijd is voor de trek. Maar mijn volk weet niet dat de tijd gekomen is dat Ik over hen rechtspreek.Jeremia 8:7 BB

We kunnen onze eigen gang gaan en ervoor kiezen om niet naar God te luisteren in ons dagelijks leven. Maar vergeet nooit dat wij als mens geschapen zijn met een richtingsgevoel naar God! Wees als een ooievaar en een kraanvogel. Maak tijd in je planning om met God te spreken. Maak jouw bezoek aan het ‘nest’ van God tot een prioriteit.

God roept je om naar Zijn nest te vliegen.

‘Zelfs mussen en zwaluwen vinden dicht bij U een plekje om te wonen.
Vlak bij uw altaar bouwen ze een nest voor hun jongen,
dicht bij U, Heer van de hemelse legers, mijn Koning en mijn God.
Het is heerlijk voor mensen om heel dicht bij U te leven.
Ze prijzen U aldoor.’ Psalmen 84:4-5 BB

Dicht bij God ben je veilig. Zullen we samen bidden?
“Wij willen ons nestelen bij U. Leer ons Heer, hoe we dat meer en meer kunnen doen in ons leven. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?