Waar zoek jij bescherming?

21 november 2022

Waar vlucht jij naar toe als je gespannen of bang bent?
Voelt het alsof je, net als een vluchteling wilt wegrennen van je situatie met het enige verschil dat jij nog een dak boven je hoofd hebt? In ons land ben je veilig, maar hoe veilig voel je je? De Bijbel vertelt dat er een verschrikkelijke tijd voor deze wereld aan zal breken, de ‘grote verdrukking’. Een tijd waarin mensen angstig zoeken naar veiligheid.

‘Want het zal een vreselijke tijd worden. Zo’n verschrikkelijke tijd is er nog nooit eerder geweest en zal er ook nooit meer komen.’ Matteüs 24:21 BB

Veel mensen willen de God van hemel en aarde niet. Daarom vluchten zij in een tegenovergestelde richting; zij vluchten namelijk bij Hem vandaan.

‘Alle mensen op aarde probeerden zich in de bergen te verbergen in de holen en tussen de rotsen: koningen, heersers, legeraanvoerders, rijke mensen, machtige mensen, slaven, vrije mensen.Openbaring 6:15 BB

Wanneer wij de Here Jezus liefhebben dan vluchten wij naar Hem in onze moeilijkheden. Weet dat HIJ jouw Schuilplaats is. Je bent echt veilig bij Hem!

Zullen we samen bidden?
‘Lieve Heer, maak me ervan bewust ik zwak ben en dat U sterk. Ik wil krachtig in dit leven staan, zodat ik er kan zijn voor anderen die een vluchtplaats zoeken. Dank U wel daarvoor! Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?