Waar vind je antwoord?…

13 maart 2021


Welke deur waar ’geheim’ op staat geschreven, zou jij graag door Jezus geopend willen zien worden? Op welke prangende vragen wil jij graag antwoord?

Onze Bed & Breakfast SonneVallei is onlangs gekozen tot de beste van Nederland. Tijdens de prijsuitreiking, een paar maanden geleden, kreeg ik te horen dat we bij het ‘uitblinkersdiner’ van Koningin Maxima en Koning Willem-Alexander uitgenodigd gaan worden. Ik wacht op die deur die open zal gaan… Spannend! Dan zal ik het ‘geheim’ gaan zien van een echt paleis, met een echte koning en een echte koningin. Waahhh…

Jezus, de Koning der koningen, opent voor jou, de deur van Zijn Koninkrijk. Hij zegt: “Welkom! Kijk je ogen uit. Kijk in Mijn ogen, neem tijd om Mijn liefde voor jou te ontdekken en je ziet meer van dit koninklijke leven dan je voor mogelijk hield.”

Om ons te helpen het geheim van Gods Koninkrijk te begrijpen, vertelde Jezus verhalen waardoor wij het voor ons kunnen zien. Zo vertelde Hij: “Hoe zal Ik het Koninkrijk van God nog meer uitleggen? Waarmee kun je het nog meer vergelijken? Je kan het ook vergelijken met een mosterdzaadje. Op het moment dat het wordt gezaaid, is het maar een heel klein zaadje.” (Markus 4:30-31, BB) 

Het lijden in de wereld is groot. Onze vragen rondom lijden zijn ook groot. Antwoorden vinden, begint bij het zaaien van Gods woord in je hart, zoals een mosterdzaadje. Elke kleine stap die je hierin zet, zal resulteren in groei. Heb geduld, hou vol, geef water, blijf Ik Wonder Jou lezen en ontdek dat er op een dag een groen sprietje boven de grond komt! Yes! Zo is Gods koninkrijk, zegt Jezus. Naarmate je meer en meer gaat zien wie God is, zullen antwoorden groeien in je binnenste. 

Zullen we samen bidden? “Heer, open mijn ogen voor het geheim van het leven met U. Dank U voor de open deur voor mij. Ik ben welkom bij U. Wat geweldig! Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?