Waar staat Gods tent? ?️

20200529 W.5.23 - Pinksteren 6

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Waar staat Gods tent? ?️

Elk jaar logeren mijn zonen bij de pinksterconferentie van Opwekking in Biddinghuizen. Samen met zo’n 60.000 mensen hutjemutje op een groot kaal grasveld, zonder stroom, met een toiletblok 5 minuten lopen bij je tent vandaan. Waarom?

Het Pinksterfeest wordt gevierd!

Als je er nog nooit geweest bent, kun je bijna niet begrijpen dat mensen geheel vrijwillig zo primitief het Pinksterweekend doorbrengen. En als het regent, blijft iedereen gewoon. Ook als de plassen dieper en groter worden, staat elk tentje nog steeds, zij het met wat extra lijnen en emmertjes voor het hozen van het water.

Nederlandse christenen kunnen blijkbaar samen een ongelooflijk feest vieren. Kerkmuren staan nergens tussen al die tentjes. Niet alleen in Biddinghuizen is het dan feest, ook in alle kerken en gemeenten gaat ‘het dak eraf’.

Maar dit jaar niet. We zoomen (videobellen), zijn online, en hoeven niet langer dan 1 minuut te lopen naar ons inpandige toiletblok. Jammer. Heel jammer.

Voor de vrienden van Jezus was dit Pinksterfeest ook totaal anders dan andere jaren. Ze zaten opgesloten in een huis. Nog steeds. Pfff….Gelukkig wel met elkaar. Zo’n 120 man in volle afwachting van wat God hen had beloofd. Je leest erover in Handelingen 1, vanaf vers 12.

Als vandaag de hemel voor jou open zou gaan, wat zou jij wensen dat er langs de hemelse ladder voor jou naar beneden zou komen? Wat is het eerste dat jou te binnen schiet?

Vertrouw God jouw verlangens toe. Hij belooft dat Hij je nooit teleur zal stellen. Gods liefde wordt in jouw hart uitgestort. Hoe? Door Zijn Heilige Geest aan jou te geven. Je kunt deze mooie belofte voor jou lezen in Romeinen 5:5.

Zijn nabijheid is het grootste geschenk wat je je kunt voorstellen. Gods Heilige Geest komt en zet Zijn tent op in jouw hart.

Zullen we samen danken? “Welkom in mijn hart, U mag er voor altijd wonen. Met U in mijn leven mag ik uitzien naar vervulling van Uw beloften in mijn leven. Ik ben zo dankbaar!”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.