Waar ren jij vandaag naar toe? ?

13 november 2020


Deze week heb ik het met je gehad over ‘hamsteren’. Op tv had je ooit een programma waarin hamsters een race deden tegen elkaar. De kandidaten mochten dan hun favoriete hamster uitkiezen en deze werd dan in de bak gezet met allemaal obstakels. Het poortje waar jouw hamster uiteindelijk doorheen rende, bepaalde de hoogte van de prijs die je kon winnen.

Mijn favoriete hamster was een roodharig beestje dat als een grote ragebol over het spelbord rende. Je kon nooit weten welke afslag hij zou gaan nemen. Er zat totaal geen logica in. 

Heb jij soms ook het gevoel dat je op een spelbord bent geplaatst en je maar wat heen en weer rent? Je kiest op je gevoel de volgende afslag en hoopt dat het deze de beste is. Waar je precies naar op weg bent, mag Joost weten…

Wie mag jou de juiste route in je leven wijzen? Waar ben jij vandaag naar op weg?

Als Mozes 120 jaar oud is, komt het grote moment dat hij de mensen vertelt dat hij niet langer hen kan helpen de juiste route te nemen. Maar hij heeft goed nieuws!

“God zal Zelf voor jullie uit gaan. Hij zal met jullie zijn. Hij zal jullie niet in de steek laten. Wees dus niet bang.” (Deuteronomium 31:8, BB) 

God heeft ook goed nieuws voor jou! Je hoeft niet langer als een ‘losbollige, langharige hamster’ door deze dag te rennen. Weet waar je naar op weg bent. Wat is jouw vastomlijnde doel? Als je dat weet, is het eenvoudiger om onderweg je richting te bepalen.

God wil je hierbij helpen. 

“Mensen denken na over de beslissingen die ze moeten nemen, maar de Heer bepaalt wat er uiteindelijk gebeurt.” (Spreuken 16:9, BB) 

Zullen we samen bidden? “Heer, soms weet ik het even niet meer. Waar ben ik mee bezig? Wilt U mij helpen om helder te krijgen wat het doel van mijn leven mag zijn? Ik ben zo dankbaar dat U voor mij uitgaat! Wat een rust, wat een zegen! Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?