Waar maak jij je nou zorgen over?

30 juni 2022

Ik zit aan de keukentafel. Terwijl André koffie zet, vertel ik waar ik mee zit. Ik raak helemaal op dreef… Er komt ineens van alles voorbij, waar ik me blijkbaar zorgen over maak. 

Hé, waar maak jij je zorgen over?

Maak jij je zorgen over je bedrijf, of je kinderen, de omzet, de belasting, je lijf?
Nare ervaringen in het verleden, je gewicht.. pffff. Je verslaving, je negatieve gedachten of je toekomst?

Maak je je zorgen?
De Bijbel moedigt ons aan: ga bidden. Jezus bad ook.
Je mag je wensen bij Hem bekend maken, dat weet je.

Maak je nergens zorgen over, maar (en nou komt het!) vertel in gebed aan God wat je nodig hebt. Dank Hem ook voor alles. Filippenzen 4:6 BB              

Joyce Meyer zegt zo mooi; “Gebed is de blauwdruk van een succesvol leven.”
Geef je zorgen aan God, dan zal Hij voor alles zorgen. 

André kan mijn zorgen aanhoren, met me meeleven en dat is fijn. Maar woorden hebben ook scheppingskracht. Als ik uitsluitend met hem erover spreek, is het alsof ik tennis tegen een muur. De bal stuitert terug en ik blijf slaan… Als ik mijn zorgen bij God breng, vangt Hij de bal en schenkt Hij rust. 

Gooi je bal met zorgen naar God,
Hij geeft jou er vrede voor terug.

Zullen we samen bidden?
“Ik ben zo dankbaar dat ik mijn zorgen aan U mag geven. U vangt ze op. U zult voor álles zorgen. Ik laat het los. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?