Waar maak jij je enorm veel zorgen om?

14 juli 2023

Toen ik zwanger was van ons eerste kind, maakte ik me enorm zorgen. ‘Als het maar gezond is’, dacht ik elke dag. Mijn zus is namelijk gehandicapt geboren en ik wist uit ervaring wat een impact dat heeft op je dagelijks leven. 

‘Maak je dus geen zorgen over de volgende dag. […] Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen problemen.’
(Matteüs 6:34, BB)

‘Maak je geen zorgen over morgen – de volgende dag komt vanzelf!’

Hoe leef je deze tekst uit, als zorgen toch telkens het gevecht met je aangaan? Ik moest mezelf er regelmatig aan herinneren dat God elke strijd al overwonnen heeft aan het kruis. 

Niets is voor Hem zorgelijk.
Ook jouw toekomst niet. 

God wil niet dat je je zorgen maakt!

Waarom maak je je vandaag zorgen over iets waar God morgen al een oplossing voor heeft? 

Maar hoe kom je van die zorgelijke druk af?

Hoe meer je onder de indruk raakt van de grootsheid en liefde van God, des te meer je je zult kunnen overgeven aan Zijn leiding in je leven. Zorgeloos leven zal jouw deel zijn. Is dat echt mogelijk? Ja! Uitsluitend dankzij Hem!

Zullen we ons samen vooral focussen op wie God is, in plaats van ons richten op onze zorgen voor morgen? 

Ik daag je uit, om op dit moment de zorgen die je meedraagt voor je te zien en dan Gods grootheid in gedachten er naast te zetten. Zie je het verschil? Hoe klein zijn jouw zorgen geworden? Op dat punt mogen we ons gaan ‘trainen’. Zullen we er samen voor gaan?

Wat helpt het je om je zorgen te maken over morgen?

(Mijn zus is inmiddels al jaren getrouwd en ze houdt van de Heer, staat optimistisch in het leven en ze leeft bij de dag. Ik ben heel trots op haar!)

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?