Waar is God in tijden van nood?

20200513 W.5.9 - Onrechtvaardigheid 1

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Waar is God in tijden van nood?

Doet God nog wonderen? Is God machtig genoeg om nu nog steeds wonderen te doen? God sprak en waar geen weg was, ontstond een weg. Notabene dwars door een zee, de Rode Zee. In de woestijn was geen supermarkt te verkennen, maar God schonk manna uit de hemel. Toen Daniël in de leeuwenkuil werd gegooid, hield God de leeuwenmuil dicht. Iedereen die bij Jezus kwam, werd genezen. Jezus sprak tegen het stormachtige water en het werd rustig. Lazarus werd uit de dood opgewekt door Jezus.

Jezus is gisteren en vandaag dezelfde tot in alle eeuwigheid. De God van wonderen, is niet veranderd. “Jezus Christus is gisteren, vandaag en voor eeuwig Dezelfde.” (Hebreeën 13:8, BB)

Nog steeds gebeuren er wonderen. Merk jij ze op?

Veel mensen geloven inderdaad dat God vroeger wonderen deed, maar dat was voor toen.
“Deze tijd is anders. Straks in de hemel, dan is alles goed. Nu moet je elke situatie maar aannemen zoals hij komt”, zeggen zij. “Een wonder… Ja, dat zou mooi zijn. Een wonder in mijn leven, dacht het niet…”

Marta vroeg zich ook af of Jezus een wonder zou kunnen doen voor haar broer Lazarus. Toen Jezus bij haar kwam, was haar broer al vier dagen dood. Te laat! U bent te laat! Ze zei: “Heer, als U hier was geweest, zou mijn broer niet gestorven zijn.” Marta geeft daarna in vers 24 aan dat ze gelooft dat Lazarus in de toekomst zal opstaan. Maar nu, op deze dag, nee, Jezus had dan echt eerder moeten komen. (Zie Johannes 11:21-24, BB) 

 • Geloof je dat Jezus vroeger wonderen heeft gedaan?
 • Geloof je dat Jezus in de toekomst, in het leven na dit leven, wonderen kan doen?
 • Geloof je dat Jezus nu, in jouw situatie, wonderen kan doen?

God staat dicht bij jouw vragen. Hij ziet jouw nood. Naar welk wonder verlang je? Geloof dat God een wonder kan doen in jouw leven, ook vandaag. Hij is onveranderd. Hij is dezelfde.

Laten we samen bidden: “Dank U, dat U een wonder in mijn leven kunt doen. U bent een God van wonderen. Voor U is niets onmogelijk. Dat zegt U zelf in Uw woord. Graag spreek ik U na. Voor U is niets onmogelijk in mijn leven. Schenk mij een wonder, daar waar ik het zo nodig heb. In Jezus’ naam. Dank U wel. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

4 reacties

 1. Cynthia op 13 mei 2020 om 2:23 am

  Mooi!!
  Ja inderdaad, ik zie zoveel om me heen en bij mezelf waarschijnlijk ook, dat we naar vroeger kijken en naar de toekomst.. Ja dán zullen we bij De Here zijn… Maar ik geloof dat HIJ NU wonderen wil doen en ook kan doen!

  Dankjullie wel Eric en Wilma! Voor deze opbouwende woorden!

  HIJ is Dezelfde, mooi om dit eenvoudigweg aan te nemen en dus te geloven! Maar de reactie van Maria naar De Here Jezus, is zoo herkanbaar.. Verwijtend en ongelovig, dat Hij Nu een wonder kan doen…

  Gezegende dag allen 2. Petra Heuvel op 13 mei 2020 om 9:33 am

  Mooie overdenking weer Wilma,

  Ik hoop zó op een wonder. Ik weet dat ik eerst in actie moet komen voor anderen en dan vanzelf genees maar de angst en paniek zit me behoorlijk in de weg. Ik doe ook wat ik kan voor anderen; even oppassen, ramen bij allernstaande buurman zemen etc.
  Ik hoop en bid dat ik een goede weg ga vonden voor de vreselijke angst.
  Bid alsjeblieft voor me
  Liefs Petra 3. joke Dekker op 13 mei 2020 om 11:47 am

  God heeft een wonder in m’n leven gedaan.HIJ heeft mij genezen van baarmoeder kanker Ik ben zo dankbaar,GLORIE aan GOD. 4. Femmy op 13 mei 2020 om 12:57 pm

  Lieve Petra, ik lees net je bericht. Je hebt last van angsten, dat is heel naar. Voel je niet schi
  Zelfs Jezus kende angst, bid dat Hij het bij je weg neemt. Hij wil gebeden zijn
  .ik heb daar afgelopen 3 jaren angst en stress gekend. Ik moest ontzettend lang geduld hebben
  Maar ik heb steeds tot God geroepen
  En vaak mooie muziek geluisterd, als ik bang was. Ik wens jou dat ook toe. God heeft mij gezien en gehoord. Dag besef ik nu. En wist het ook wel, maar merkte dat ik moeilijk kon vertrouwen. Maar steeds blijven roepen God help mij vertrouwen.
  Nu het eindelijk wat beter gaat, heb ik dus gemerkt, God laat geen bidder staan. Hij belooft, dat wat je over komt, dat Hij kracht daarvoor wil blijven geven. Waarom dat blijft vaak een vraag. Maar Hij werkt aan je om je tot een mooier mens te maken. Ik wil je daar graag mee bemoedigen
  Ik bid voor jou en anderen, die angst in hun leven hebben. Gods nabijheid toegewenst.