Waar haal ik geduld vandaan?

10 maart 2023

Soms weet je niet waar je het geduld vandaan moet halen! Je wacht al zo lang. Ik ontving een mail van één van de lezers van Ik Wonder Jou, die dit zo herkenbaar verwoordde:

‘Ik heb soms een hele grote behoefte aan antwoorden en richting. Tegelijkertijd weet ik dat de dingen vaak stap voor stap gaan. Maar ja, dat vind ik heel moeilijk en weet niet waar ik het geduld vandaan moet halen…’

Waar haal je geduld vandaan?
Word je met geduld geboren?

In de Bijbel lees je in Galaten 5:22 dat geduld een vrucht van de Geest is.
Door in verbinding te zijn met God, groeit geduld.
Maar heb je al een portie geduld als je een baby bent?

Baby’s kennen geen geduld.
Als ze honger hebben, gaan ze krijsen.
Als ze aandacht willen, kunnen ze jammeren.
Je wordt niet geduldig geboren.

Het is een vermogen dat je ontwikkelt met tijd, ervaring en aanhoudende zelfontplooiing.
Geduld beschermt, en maakt ons sterker om tegenspoed aan te kunnen.
Geduld groeit als vertrouwen toeneemt.

Als een baby huilt moet hij even wachten, maar mama komt. Krijst hij? Even wachten, maar dan geeft papa de speen.

Zo kom je er langzaam achter dat jouw verlangen niet per direct vervuld kan worden. En het goede nieuws is; je kunt je hele leven groeien in geduld.

‘Maar wij kijken uit naar iets wat er nog niet is. En we zijn er zeker van dat het komt. Daarom wachten we er vol vertrouwen geduldig op.’ Romeinen 8:25 BB

Ik merk dat juist door moeilijke momenten, ik extra kon oefenen om geduldig te zijn. Toen ik in het ziekenhuis onderzocht werd vanwege een ruis in mijn hart, moest ik geduldig wachten op de uitslag en mijn levensritme hierop aanpassen. De volgende tekst vind ik daarom ook zo mooi:

‘Wees stil en
verwacht alles van de Heer.’ Psalm 37:7 BB

Wees geduldig en wacht,
wacht af wat de Heer doet.

Zullen we samen bidden?
‘Dank U wel dat we mogen kiezen om geduldig te wachten op wat U gaat doen, in welke situatie we nu ook zitten. We kiezen ervoor om U geduldig en volledig te vertrouwen. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Waar wacht jij al zo lang op? Wat verwacht je van God?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?