Waar geniet jij het meest van?

20200623 Loslaten 7

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Waar geniet jij het meest van?

Wat vind jij nou super leuk om te doen? Ik hoef er zelf niet lang over na te denken… Met André uit eten gaan! Het begint al met de voorpret: “Straks ga ik gezellig weg!” “Mmm… ik hoef niet te koken!” “André de hele avond voor mijzelf alleen, wat een feest!”

Dan schuif je aan bij een tafeltje dicht bij de open haard. De menukaart wordt gebracht. Ik kan bijna niet kiezen. Ik wil alles! Als de keuze is gemaakt, laat ik alles over aan de kok. Ik hoef me niet te bemoeien met de inkopen. Ik hoef niet na te denken over de pannen die het beste werken bij het bereiden van het gerecht. Ik hoef even helemaal niets en loslaten is op zo’n moment een eitje voor mij. 

In de Bijbel lezen we: “Onderweg [ naar Jeruzalem ] kwam Jezus ergens in een dorp. Daar vroeg een vrouw, Marta, Hem om bij haar thuis te komen eten.” (Lukas 10:38, BB)

Jezus ging zitten en sprak met Zijn vrienden. Marta bediende en de rest deed niets. Jezus liet zich dus bedienen, Hij liet los. 

Hij gaf Marta geen aanwijzingen over wat er wel of niet op tafel gezet moest worden en wat beter voor morgen bewaard kon worden. Hij bemoeide zich niet met de hoeveelheid drinken en eten. Hij liet los en genoot.

  • Loslaten helpt je om te genieten van het moment waarop je bent. Je laat de teugels los en geniet. 
  • Loslaten geeft rust. Zak rustig in je stoel. Wil niet alles onder jouw controle houden.

Vertrouw op Jezus, en probeer het zelf ook eens.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.