Waar ga jij van stomen?

07 december 2020


Heb jij een stoomoven in je keuken? Ik niet. Ik heb wel een stoompan. Je gooit alles erin met een laagje water, je draait de deksel op de pan en dan moet je opletten: De druk wordt van binnen lekker opgevoerd. Je moet hem vooral niet opendraaien als hij op volle kracht stoomt. Echt niet doen… Wat een stoom komt er dan vrij!

Waar ga jij van stomen?

Er gebeurt van alles. Je voelt ongelooflijk veel druk van binnen. De stresshormonen waarschuwen: Vooral niet opendraaien, als de druk van binnen zo hoog is.

“Waarom kan ik Gods rust maar niet pakken? Wat is er mis met mij? Doe ik iets fout in de ogen van God?”

Als we druk ervaren, zoeken we een uitweg om stoom af te blazen. We gaan bijvoorbeeld gillen naar onze geliefden. Of we zoeken ontspanning in alcohol, drugs, games, te veel eten, hard werken, niet werken… We zijn geneigd ons terug te trekken in ons eigen ‘pannetje’.

Daar voelen we ons prima, maar zodra iemand de deksel van jouw stoompannetje aanraakt is het foute boel! We zijn er van overtuigd dat we de druk ervaren door onze omstandigheden, maar de druk zit binnen in je.

Relax! Jij en ik, wij zijn imperfecte mensen en doen imperfecte dingen. Maar zolang God Zelf met Zijn perfectie in ons woont, is er hoop.

Hij draait de deksel van je pannetje, maar doet dat heel langzaam. Heel geduldig. En Hij vult deze met Zijn lieve woorden: “Je mag zijn wie je bent, je bent geliefd door Mij.”

Je mag weten: Je bent door God uitgekozen. Je bent van Hem en Hij houdt heel veel van je. (zie Kolossenzen 3:12, BB)

Zullen we samen bidden? “Heer, de druk voelt hoog van binnen, maar ik nodig U uit om juist op de plaatsen in mijn leven te komen waar de druk te hoog is. Kom met Uw liefdevolle aanwezigheid. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?