Waar ga jij van kwispelen?

05 januari 2021

Goede voornemens lukken als je een aantal stappen durft te zetten.

Vandaag: Goede voornemens lukken als je ervan gaat kwispelen.

Tip: Start elke dag met bidden en danken.

Ik loop de keuken in. Het is nog vroeg. Onze hond Coco ligt op zijn mat. Hij tilt zijn kop op en ziet mij. Als vanzelf gaat zijn staart kwispelen en dan is het wachten op zijn dagelijkse gewoonte:

Hij rekt zich uit en staat op. Hij loopt naar mij toe en tikt met zijn kop tegen mijn benen. Daarmee zegt hij: “Aai mij!”

Deze gewoonte kost Coco geen enkele inspanning, anders zou Coco het waarschijnlijk niet op kunnen brengen om op te staan zo vroeg in de ochtend. Bovendien is de beloning die hij krijgt voor het opstaan groot genoeg om dit elke ochtend opnieuw te doen.

Als jouw goede voornemen een gewoonte wordt, kost het je geen moeite meer. Als je ontdekt dat het uitwerken van jouw goede voornemen ook nog eens een plezier geeft, ga jij er zeker van kwispelen.

Een geweldig goede gewoonte is: DANKEN & BIDDEN

Wat gebeurt er in jouw leven als je elke ochtend tijd neemt om te bidden en te danken? Wat denk je? 

Wow! Dan ga je wat beleven. 

De Bijbel zegt: Blijf bidden. Houd daar nooit mee op. Dank God.(Kolossenzen 4:2, BB)

Elke ochtend wacht God om tijd met je door te brengen. Hij hoort zo graag jouw stem naar Hem uitroepen. Wil jij een aai over je bol van jouw hemelse Vader? Hij wil Zijn wijsheid voor deze dag met je delen. Hij wil je vertellen hoeveel Hij van je houdt.

Als zorgen zwaar voelen, mag God je hart verlichten?

Ik daag je uit: Kom van je ‘matje’ af, laat God een aai over je bol mogen geven. Dat is de beste start van jouw dag! Daar ga je zeker van kwispelen.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?