Waar dacht je aan toen je vanochtend wakker werd?

IWJ 13.26-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Waar dacht je aan toen je vanochtend wakker werd?

Wat is de eerste gedachte die ’s ochtends in je opkomt als je wakker wordt? Word je blij als je denkt aan de nieuwe dag die voor je ligt? Zeg je elke ochtend: “Uw genade is weer nieuw deze ochtend. Alle eer aan aan U, Heer! Ik heb al mijn vijanden overwonnen!”? 

Of zijn je gedachten meer zo? “Deze dag gaat zo moeilijk worden, ik zou willen dat het al voorbij was…” Zorgen lijken soms alleen maar groter te worden, alsof ze je opslokken. Alsof je het nooit van ze kan winnen.

Ik wil je bemoedigen om deze gedachte niet de overhand te geven. Jeremia 1:8 zegt: “‘Wees niet bang voor hen, want Ik ben bij je. Ik zal je altijd redden.’” (BB) 

Ik weet niet precies wat hetgeen is dat je zorgen geeft, maar God wel. Hij zegt: “Ik ben met jou en Ik zal je redden.” Als angst aan de deur van je hart klopt, laat God dan opendoen. Hij is namelijk de bron van al het leven, alle vrede en alle blijdschap. Spreek uit dat deze God in jou leeft!

Laten we samen bidden: “Heer, U bent groter dan mijn zorgen. U kent de details van de situatie waar ik me in bevind. U kent mijn hart beter dan iedereen. U kunt voor mij zorgen en me redden van angst. Dank U dat Uw leven in mij groeit en dank U voor Uw vrede die ik nu ontvang. In Jezus’ naam, amen!”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.