Waar bid jij het liefst?

16 juli 2020

  • Bid jij het liefst alleen in een kamer?
  • Het liefst buiten in de natuur?
  • Het liefst in de auto?
  • Het liefst… met anderen samen?

Ik ging vroeger naar een jeugdgroep. Voordat de avond begon ging een klein groepje samen bidden. De ogen werden gesloten en de handen gevouwen. “Je mag een gebed uitspreken. Het hoeft niet.” Dat was steevast de tekst.

Wat doe je op zo’n moment?

  • Je bedenkt in je hoofd alvast een mooie volzin?
  • Je besluit per direct dat je niet hardop gaat bidden.
  • Je bidt, maar voelt je vertwijfeld.
  • Je valt op je knieën en spreekt met opgeheven handen vol passie woorden uit.
  • Je…. Vul zelf maar in…

Ik vond bidden in een groep eng. Ik voelde me onzeker. Het was niet echt mijn ding.

“[ Jezus zei tegen zijn leerlingen: ] “En bid niet op dezelfde manier als de schijnheilige mensen. Zij staan graag in de synagoge en op de hoeken van de pleinen te bidden. Want ze willen dat de mensen het zien. Luister goed! Ik zeg jullie dat ze hun hele beloning al hebben gekregen.” (Matteüs 6:5, BB)

Wat is die beloning? De eer van mensen…

Wat zoek jij als je bidt? Eer van mensen is maar heel kort en is snel verdwenen. Eer van God is intens, diep en voor de lange termijn ongekend waardevol. We lezen verder in dit gedeelte: “Maar als je bidt, ga dan je kamer in en doe de deur dicht. Bid dan tot je Vader terwijl niemand het ziet. En je Vader, die de verborgen dingen ziet, zal je er openlijk voor belonen.” (Matteüs 6:6, BB)

God ziet jouw verborgen verlangen. En Hij beloont je openlijk. Dus: Waar bid jij?

Ga in de stilte en bidt. Zoek God. Vertel Hem alles. Doe het gewoon zoals je bent. Praat met Hem, zoals je normaal ook spreekt. Hij begrijpt je. Hij wil contact met je.

Ik daag je uit om vandaag meer te bidden dan je gewend bent. Schrijf op wat dit deze dag met je doet. Wat is voor jou de beloning geweest?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?