Waar ben jij vies van?

11 juli 2023

Wat zou jij nooit doen?

Jezus was nergens vies van. Hij ging zelfs op Zijn knieën en waste de stoffige zweetvoeten van anderen. 

‘Maar Hij stond op van tafel, trok zijn bovenkleren uit en deed een linnen doek als schort om, zoals een dienaar of een slaaf dat doet. Hij goot water in een waskom en begon de voeten van zijn leerlingen te wassen.
(Johannes 13:4-5, BB)

Dienen maakt je geen watje. 

Jezus was ook geen watje. Hij las vol autoriteit de Geschriften voor in de synagoge. Hij genas zieken en was leraar voor velen. Iedereen was onder de indruk van Hem.

Door er te zijn voor de ander,
laat je zien dat de ander dat waard is. 

‘Jezus zei: Luister goed! Ik zeg jullie dat een dienaar niet belangrijker is dan zijn heer. En een boodschapper is niet belangrijker dan de man die hem heeft gestuurd. Het is heerlijk voor jullie als jullie dat begrijpen en je ook zo gedragen.’
(Johannes 13:16-17, BB) 

Jezus wil dat wij leren, dat we niet belangrijker zijn dan de ander. Dienen is daar een geweldige tool voor om te oefenen. Elk mens is immers zeer waardevol. 

Jij kunt de ander als belangrijk behandelen
omdat je weet dat God jou belangrijk vindt.

Zullen we samen bidden?
‘We zijn soms vies van bepaalde activiteiten. Vergeef ons Heer, dat we onszelf wel eens belangrijker vinden dan een ander. En ‘vies’ zijn van dienen. Het is een eer als we die ander mogen helpen in het leven met de middelen en mogelijkheden die we hebben. Amen.’

Wie ga jij dienen vandaag?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?