Vrij van slavernij!

IWJ Pasen 5-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Vrij van slavernij!

Elk jaar herinneren supermarkten ons eraan dat het Pasen is door hun hele gangpaden te vullen met allerlei soorten chocolade. Dit roept een vraag op: Is Pasen een feest om met chocolade te vieren? Het antwoord is natuurlijk nee.

Pasen herinnert ons er natuurlijk aan dat Jezus stierf en weer opstond, dat Hij de dood en al zijn kracht overwonnen heeft! Pasen, de opstandingsdag, is het hart van de boodschap van het evangelie: “Want Christus is voor ons gestorven. En wat nog veel beter is: Hij is uit de dood opgestaan!” (Romeinen 8:34, BB)

Het eerste Pasen, Pesach, wordt genoemd in het Oude Testament in Deuteronomium 16:1 en 3: “Denk erom dat jullie in de maand Abib het Paasfeest voor jullie Heer God vieren. Want in de maand Abib heeft de Heer God jullie ‘s nachts uit Egypte meegenomen. […] Zo moeten jullie je leven lang de dag van jullie vertrek uit Egypte vieren.” 

Dus Pesach herdacht de dag dat de God van Israël Zijn volk bevrijdde van de slavernij. Gods volk verliet Egypte. Eindelijk! Bevrijding… na 400 jaar slavernij!

Op dezelfde manier bevrijdt de dood en opstanding van Jezus ons van de macht van van onze zonde. Zijn offer zorgt er voor dat wij “Egypte kunnen verlaten”, het land van de slavernij. Het is verlossing voor iedereen die een kind van God is geworden! Het is een overwinning die ook jij tijdens Pasen kan vieren!

Pasen gaat niet over het vieren van chocolade. Het gaat over het vieren van Gods overwinning en jouw verlossing door het bloed van Zijn Zoon, Jezus! Laten we dit vandaag samen vieren met onze vrienden en familie! En als je daar chocola bij eet, zorg dan dat het slaafvrije chocola is ;-).

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.