Voorpret voor Pinksteren

11 april 2023

Nog 50 dagen en dan is het… Pinksteren.
We moeten nog even wachten.
Maar waarop eigenlijk?

Toen onze kids klein waren, werd er soms al in januari afgeteld naar hun verjaardag in augustus. Wat een voorpret!

Tussen Pasen en Pinksteren zitten 50 dagen. Dan vieren we dat Jezus ons nooit alleen achter zal laten. Hij zal Zijn Geest sturen om in ons leven te zijn. Nog even… bereid je maar alvast voor! Heb 50 dagen voorpret:)

Maar waarom?

God geeft mensen nieuwe hoop en verwachting. En ik bid dat Hij jullie zal vullen met pure blijdschap en vrede door jullie geloof. Dan zullen jullie door de kracht van de Heilige Geest steeds sterker worden, zodat jullie kunnen volhouden. (Romeinen 15:13 BB)

Je zult krachtig in het leven kunnen staan, dankzij Zijn Geest in jou! Blijdschap en vrede, hoop en verwachting zullen jouw deel zijn. Dat is toch top! Dat God Zijn plan zo heeft bedacht, dat we vrij van schuld mogen leven en dan ook nog eens kracht ontvangen om het leven vol te houden! Wat? Je zult vrede op maandag beleven, hoop op dinsdag en ga zo maar door.

Als gelovige bof je.
Jij hoeft dit leven niet alleen te fixen.
Je hoeft de kracht niet uit jezelf te peuteren.
Dat gaan we vieren!

Zullen we samen bidden?
‘Uw Geest in ons! Wat een kracht, hoop, blijdschap en vrede woont er in ons. We voelen dit soms niet, maar dat neemt niet weg dat U in ons bent. Leer ons om Uw aanwezigheid meer en meer te beseffen. Amen.’

* Pinksteren is afgeleid van het Griekse Pentèkostè dat vijftig betekent. Voor de Joden is dit het Zevenwekenfeest .Op de zondag dat Jezus opstond uit de dood, werd namelijk de eerste gerstoogst gevierd. Precies 50 dagen later zal Jeruzalem tjokvol met mensen zijn. Ze komen allemaal het feest van de tarweoogst vieren.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?