Volhard in gebed! (gewoonte #3)

IWJ 26.3-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Volhard in gebed! (gewoonte #3)

Als je wakker wordt, wie is dan de eerste persoon waarmee je praat? Misschien is God de eerste die het voorrecht heeft om jou te horen. Dat zou geweldig zijn! Ik geloof dat gebed van grote waarde is in Gods ogen.

Waarom? Omdat het ons verbindt met Hem. Door gebed spreken we tot Hem en antwoord Hij ons. Door gebed, communiceren jij en God.

De Bijbel zegt: “Blijf bidden. Houd daar nooit mee op. Dank God.” (Kolossenzen 4:2, BB) 

Er staat ook: “En bid bovendien met alle soorten van bidden en smeken, bij alles wat zich voordoet. Laat je daarbij leiden door de Heilige Geest. Let er op dat je dat doet. Bid zonder ophouden voor alle gelovigen.” (Efeziërs 6:18-19, BB)

Volharden in gebed… Het is niet altijd makkelijk is om je aan gebed te wijden en soms voelt het misschien alsof er niks gebeurt. Gebed is inderdaad niet zichtbaar, maar het is wel vol kracht! Het helpt iemand die Jezus sinds kort kent net zo veel als iemand die Hem al heel lang kent. Gebed is de adem die jou verbindt met het Koninkrijk van God. Deze ademhaling kan soms minimaal zijn, maar zorg ervoor dat je altijd blijft ‘ademen’.

Dit is dus gewoonte #3: “Bid elke dag.”

Ja, gebed is de levensadem die met je meegaat, hier op aarde en tot in de eeuwigheid.

Zou je dit met mij willen bidden? “Heer, dank U wel dat gebed mij in staat stelt om met U te communiceren en intimiteit met U te ervaren. Ik kies ervoor om elke dag tot U te bidden, U te vertellen wat ik meemaak en mijn blijdschap, succes en verdriet met U te delen. Geef mij een geest die bereid is om U elke ochtend te zoeken. Alle eer aan Uw naam! In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.