Vol worden van God, is leeg worden van jezelf

05 september 2023

Vandaag duiken we opnieuw in het ‘typische zomergevoel.’

André, mijn lief, kijkt door het raam naar buiten. De zon schijnt naar binnen en de bloemen in de tuin bloeien volop. Een eekhoorn springt op een boom en loopt met z’n mattie rondom de boomstam.

‘Wat is jouw ultieme zomergevoel?’, vraag ik hem.
‘Leeg worden en vol raken van de zon.’ floept hij er zomaar uit. 

‘Dat is het!’ zeg ik.

De zomer nodigt ons uit om ons te laten vullen met warmte. Mag God de Zomerzon in jouw leven zijn? Mag Hij jou vullen met Zijn warmte? Wat gun ik jou op dit moment Zijn liefde, Zijn omarming en Zijn zomer in jou! Zelfs midden in de zomer kan jouw leven als een strenge winter voelen, maar leve de Zomer!

Geloof je dat het voor God geen enkel probleem is om de winter in de zomer te veranderen. Ook nu? Ook bij jou? 

Vol worden van God,
is leeg worden van jezelf.

Johannes wilde dat ook graag. Hij zei:

‘Híj (Jezus) moet steeds belangrijker worden, en ík moet steeds minder belangrijk worden. De Man die uit de hemel is gekomen, is belangrijker dan alle mensen.’
(Johannes 3:30-31, BB) 

Kijk vandaag eens wat langer uit het raam. Merk de vogels op. Staar naar de lucht. Besef hoe groot God ook in jouw leven wil zijn. 

Mag God je helpen om je egoïsme uit je binnenste te kieperen, je hoogmoed; je oordeel over anderen; je negatieve gedachten, zodat je vol kunt worden van Hem? Stap voor stap. Dag voor dag. Mooie zomerdag toegewenst!

Zullen we samen bidden?
‘Heer, wilt U mij vullen met Uw gedachten, Uw verlangen en Uw liefde, zodat ik als vanzelf leger zal raken van mijn eigen ego en alles wat de zomer tot een winter maakt in mijn leven. Amen.’

Om over na te denken …

  • Kijk vandaag naar buiten … word leeg en raak vol van de Zon!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?