Voetje voor voetje, stap voor stap…

10 januari 2021


Deze week denk ik met je na over hoe we een minder ingewikkeld leven kunnen leven. Zelf vind ik dat vaak nog knap lastig, maar met een aantal tips probeer ik het voor jou en voor mijzelf eenvoudiger te maken.

Mijn tip voor vandaag: Doe één ding tegelijk.

Heb jij wel eens het gevoel dat je het wat rustiger aan moet doen? Ik wel. Maar deze drukte heb ik zelf geregeld… Ik heb alle activiteiten zelf in mijn agenda gezet! 

Stel je voor: Je krijgt een interessante uitnodiging voor je werkzaamheden. Je kijkt in je agenda: Het is onmogelijk. Toch wring je je in allerlei bochten… Hoe ingewikkeld wil je het leven maken?

Als iets mega ingewikkeld is, zou het dan van God komen?

Het is moeilijk om ingewikkelde dingen te doen en ondertussen vreugde en vrede te ervaren. Doe daarom alles op zijn tijd.

Onderzoek heeft aangetoond dat je niet moet multitasken. Doe alles één voor één. De Bijbel leert ons dit al eeuwen en ook vandaag spoort jouw hemelse Vader je aan om het volgende te doen:

“Daarbij moeten we alleen op Jezus letten, want Hij is onze Leider. Hij wijst ons de weg en gaat voor ons uit.” (Hebreeën 12:2, BB)

Hoe meer je je aandacht moet verdelen over diverse taken, des te minder er aan aandacht overblijft per taak. 

Dus: Focus.

Je kunt denken: “Maar ik ben zo doelgericht. In gedachten ben ik altijd tien stappen verder dan waar ik nu sta.” Maar hé, Snelle Jelle: je kunt de auto nog niet uitstappen, voordat hij daadwerkelijk stilstaat.

Heb dus geduld.

Wandel stap voor stap door 2021 met God. Dat betekent niet rennend… En dat betekent ook niet jezelf drie keer over de kop piekeren. 

Je focussen op één ding tegelijk vraagt om geduld. 

Geduld met jezelf. 

Elke dag opnieuw. 

God schiep de hemel en aarde ook niet in één ochtend. 

Zullen we samen bidden? “Hemelse Vader, dank U dat Uw levenswijsheid groot is. Wilt U vandaag mijn Leider zijn? Wijs mij de weg voor de dag en ga alstublieft voor mij uit. In Uw naam alleen, amen.”

Geniet van vandaag!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?