Voel jij je wel eens schuldig?

09 mei 2022

 

Geloof je dat God je heeft vrijgemaakt? Hoe ga je dan om met schuldgevoelens, oordelen van anderen, verslaving etc.? In deze serie over ‘vrij zijn’ gaan we daar prachtige ontdekkingen over doen.

Soms sta ik bij een groepje mensen. Het is gezellig. Maar ik ben wel eens een flapuit en dan zeg ik iets, waar ik later spijt van heb. Ken je dat? Of je had iemand een compliment willen geven, maar je deed het niet. Of dan ben ik volop aan het schrijven voor Ik Wonder Jou en dan raak ik helemaal enthousiast over de woorden van God in de Bijbel en vergeet ik om bij mijn schoonmoeder of moeder langs te gaan. Dan voel ik mij schuldig.

Ik ben zo dankbaar dat God vergeeft. Ik heb het nodig in mijn leven en jij? Telkens mogen we samen beseffen dat we vrij zijn van schuld. Vergeven. We mogen leren om Genade te omarmen tijdens de gewone dingen op een dag.

Nu denk je misschien: “Pfff… als je zou horen waardoor ik me niet alleen schuldig voél, maar ook zeker schuldig aan bén, dan gaan je oren klapperen, Wilma.”

Ik heb goed nieuws voor je.
Als Jezus vergeving schenkt, vraagt Hij niet eerst een lijst met daarop aangegeven hoe groot jouw schuld is en waardoor je je schuldig voelt en zeker ook schuldig bent.

Ik heb zo’n mooie tekst voor jou vandaag!

‘…Iedereen die in Jezus gelooft, wordt door Hem vrijgesproken van elke schuld.’
(Handelingen 13:38-39, BB)

Zullen we samen bidden?
Dank U wel dat ik mag geloven, dat ook ik ben vrijgesproken van elke schuld. ELKE schuld. Leer mij hoe ik met die vrijheid om moet gaan. Leer mij, Heer, hoe ik met mijn schuldgevoelens moet omgaan. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?