Voel jij je ingegraven?

14 november 2020


Wij hadden een aantal jaar geleden drie cavia’s, gekregen van vrienden die klaar waren met de cavia’s. Wij waren er juist helemaal klaar voor om ze te verwelkomen in ons leven.

Een prachtige buitenren werd getimmerd. De bodem een halve meter onder de grond beveiligd met gaas, zodat ze echt niet weg konden lopen. Nadat we onze drie cavia’s hun nieuwe buitenverblijf hadden laten zien, viel ons oog al snel op een Franse hangoor. Zo’n schattig konijntje met een hoog aaibaarheidsgehalte. Ook hij was welkom in huize Veen. Onze boys vonden het fantastisch.

Totdat er ’s ochtends paniek in de tent was. “Waar zijn onze cavia’s?”

We zagen voor ons hoe roofvogels het voor elkaar hadden gekregen om onze schatjes te pakken te nemen, maar na enig speurwerk ontdekten we dat onze Franse Hangoor debet was aan de vermissing. Nee, hij had ze niet opgegeten… Wel was hij driftig gaan graven en in zijn fanatisme had hij zijn medebewoners ingegraven. Enigszins verdwaasd plukten wij ze onder de zandhoop vandaan. Wellicht een beetje een bizar verhaal, maar ik denk dat we zelfs uit zo’n verhaal een les kunnen leren. 

Heb jij het gevoel dat je door mensen, situaties en omstandigheden bent ingegraven? Je kunt geen kant meer op en het voelt alsof je bijna niet kunt ademhalen. Weet dan dat redding nabij is!

Jezus zegt van zichzelf dat Hij de Goede Herder is: “Stel dat iemand van jullie 100 schapen heeft en hij raakt er één van kwijt. Dan laat hij de 99 overgebleven schapen in de wildernis achter en gaat het weggelopen schaap zoeken. En hij blijft zoeken tot hij het vindt. Als hij het heeft gevonden, tilt hij het blij op zijn schouders.” (Lukas 15:4-5, BB)

Jezus houdt van je. Als je je verloren voelt, kan Hij je vinden. Laat je door jouw Herder vinden. Eens was je verloren, maar Zijn liefde vond je.

Luister naar dit prachtige lied en weet dat jij gevonden bent door God. 

Zullen we Hem samen danken? “Heer, dank U dat U mij vindt als ik overmand ben door zorgen. Als een zware last op mij rust, tilt U mij op en draagt mij. Wat een zegen! Wat een verlichting. Ik ben zo blij met U. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?