Voel jij je in de steek gelaten?

06 april 2023

Ken je dat gevoel? Je totaal in de steek gelaten voelen?
Jezus weet hoe jij je voelt… Hij heeft het ook meegemaakt..

‘Petrus zei tegen Hem: “Ik zal U echt nooit in de steek laten! Zelfs niet als alle anderen dat wél doen!” Jezus zei tegen hem: “Luister goed! Ik zeg je: voordat de haan twee keer kraait, zul je vannacht drie keer zeggen dat je Mij niet kent.’ Maar Petrus zei steeds heftiger: “Ik zal nooit zeggen dat ik U niet ken! Zelfs niet als ze mij samen met U zouden doden!” De anderen zeiden hetzelfde.’ Markus 14:29-31 BB

Wat zou jij zeggen?

Een dilemma waar je je eeuwig schuldig over kunt voelen, maar juist voor dit dilemma ging Jezus op weg naar het kruis. Hij wist dat uitsluitend Zijn dood ons Leven zou brengen. Het wegnemen van alle zonde, ons vrijspraak zou geven.

Jezus voelde zich in de steek gelaten.

Het doet me denken aan het verhaal van de bok.
Hij werd in de steek gelaten in de woestijn, met een zwaar pakket op zijn rug…

‘Aäron moet zijn handen op de kop van het dier leggen en alles opnoemen wat de Israëlieten verkeerd gedaan hebben. Zo zal hij al die verkeerde daden op de bok leggen. Daarna moet hij de bok door iemand anders naar de woestijn laten brengen. Zo zal de bok alles wat de mensen verkeerd gedaan hebben, van de mensen wegnemen en naar een onbewoonbaar land brengen. In de woestijn moet hij de bok vrijlaten.’ Leviticus 16:21-22 BB

Jezus droeg op Zijn rug alles wat wij verkeerd gedaan hebben…

Zullen we samen bidden?
‘Heer, U weet hoe het voelt om in de steek gelaten te worden. Voor altijd heeft U deze verlatenheid op Uw rug gedragen, zodat ik daarvan verlost ben. Help mij om die waarheid te voelen, te zien en te beleven in mijn leven. In Jezus’ naam. Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?