Voel je ‘wanhoop’?

20200328 W.3.12

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Voel je ‘wanhoop’?

Raar woord eigenlijk: wanhoop. Een hoopje ‘wan’, ofzo? Waar staat ‘wan’ dan voor? Geen idee… Ik zou het moeten opzoeken. 

En dat heb ik gedaan! ‘Wan’ betekent ‘ontbrekend, onvolledig’. Kortom: Wanhoop betekent ontbrekende hoop, onvolledige hoop. 

Ik ben regelmatig wanhopig… 

Dan moet ik weg en weet ik niet meer waar ik mijn sleutels heb gelaten. Zonder sleutel geen startende auto. Zonder startende auto geen aankomst op de juiste plaats op het juiste moment. Zonder de juiste aankomst, veel wanhopige mensen met een wanhopige ‘mij’ erbij…

Zo kan ik je nog wel een paar wanhopige situaties uit mijn leven vertellen. Daarom ben ik zo blij met de Bijbel. In Psalm 34:19 staat: “Hij is dicht bij mensen die wanhopig zijn. Hij redt de mensen die alle hoop hebben opgegeven.” (BB)

Nu is het ‘even niet weten waar je sleutels zijn’ wel iets om wanhopig over te zijn, maar het is niets vergeleken bij ‘echte’ wanhoop.

  • Wanhoop over de operatie die je moet ondergaan, 
  • wanhoop over je relatie die dreigt kapot te gaan, 
  • wanhoop over je bedrijf dat bijna te gronde gaat,
  • wanhoop over je ernstig zieke kind,
  • wanhoop over je studieresultaten,
  • wanhoop over je depressiviteit,
  • wanhoop over … 

Allemaal zaken waar je heel wanhopig door kunt zijn. Maar als jij geen uitkomst meer ziet, ziet God dat wel. In wanhoop is God jouw hoop. Hij belooft dat Hij je redt, ook vandaag, ook in deze situatie. Hij gaat jou redden. Vertrouw op Hem en omarm de hoop die Hij geeft.

“Iemand die leeft zoals Hij het wil, maakt heel veel moeilijkheden mee. Maar de Heer redt hem elke keer. Hij beschermt hem. Niemand kan hem iets doen.” (Psalm 34:20-21, BB)

Houd dus moed! 

  • Ook al zie je nu geen uitkomst: Hij is jouw uitkomst.
  • Ook al voel je weinig hoop: Vul jezelf met Zijn hoop voor jou.

Zullen we samen bidden: “Dank U dat U mij nieuwe hoop geeft, dat U mij redt uit de situatie waarin ik zit. Dat U dichtbij bent. Dat geeft mij nieuwe hoop in mijn wanhoop.”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.