Voel je je weleens vergeten?

02 oktober 2020

Wat moet je doen als antwoorden uitblijven? Als de hemel gesloten lijkt en je het gevoel hebt dat God je totaal vergeet?

Weet dan dat je niet de enige bent met dit gevoel.

In Jesaja 49:14 staat: “’De Heer heeft mij in de steek gelaten. Hij is mij vergeten.” (BB)

Voel je je weleens vergeten?

Ken jij iemand die haar kind vergeet? 

Ik wel. 

Onze buurvrouw. 

Ze ging naar de Blokker en vroeg of haar baby even achter de kassa in de maxicosi mocht staan, zodat ze wat makkelijker de winkel door kon lopen. Even later stond ze weer buiten. “Ik had Gijs toch bij me?”  Met schaamrood op de kaken liep ze terug. “Pardon, ligt mijn baby nog achter de kassa?”

Jesaja 49:15-16 vind ik een prachtige tekst: “Maar kan een vrouw haar baby vergeten? Zou ze niet meer voor haar eigen kind zorgen? Maar zelfs als zíj haar kind zou kunnen vergeten, Ík zal jou nooit vergeten, Jeruzalem! Kijk, Ik heb je naam in mijn handen geschreven. Ik let aldoor op je veiligheid.” (BB)

God vergeet je niet. Hij laat je niet bij de kassa achter. Hij zal je nooit verlaten en nooit in de steek laten. (Zie Hebreeën 13:5)

Dus ook al voel je je misschien soms vergeten, God zegt tegen jou: “‘Rustig maar, Ik ben er. Het komt goed. Ik heb alles wat je nodig hebt. Vertrouw op Mij.” 

Ben je op zoek naar antwoord op een bepaalde vraag? Zoek je naar je roeping, naar kracht, naar herstel of naar een oplossing? 

Ik moedig je aan om het uit te spreken naar God en op Hem te vertrouwen. Hij kent je als geen ander en Hij weet precies wat je nodig hebt.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?