Voel je je vies?

06 december 2020


Een grote vrachtwagen met grond kwam tussen de bomen door onze tuin in rijden. Achteruit. Op een bepaald moment ging de grote kiepwagen langzaam omhoog. De achterste klep bungelde heen en weer. Een enorme bak bemeste tuinaarde (oftewel: stront + grond) werd gestort. 

Terwijl ik ernaar keek, dacht ik steeds: “Je zou er maar onder staan…”

Heb jij het gevoel dat je onder zo’n ‘bak stront + grond’ hebt gestaan? Dat iemand van alles over je heeft uitgestort of dat jijzelf door eigen schuld eronder bent gaan staan?

Voel je je vies of schuldig? Wat kan dat een vervelend gevoel geven… 

Door de jaren heen blijft de lucht maar in je neus hangen. Je bent eraan gewend geraakt, maar weet ook niet hoe je het anders moet aanvliegen. Je schuldig voelen is zelfs een gewoonte geworden… Misschien is het wel je overtuiging dat het goed is om je schuldig te voelen. Hoe jouw leven nu is, is immers je eigen schuld. Kortom: Je hebt het verdiend… Je bent ervan overtuigd dat ook God niet tevreden is met jou.

Let op: Er is niets zo stressvol als leven met de innerlijke overtuiging: “Er is iets mis met mij. Waarom kan ik niet gewoon iets goed doen?” 

David schreef over zijn gevoel van schuld een mooi lied:

Psalm 32:1: “Een lied van David, om iets van te leren. Het is heerlijk als de Heer je heeft vergeven wat je verkeerd hebt gedaan. Het is heerlijk als God je heeft vergeven dat je Hem ongehoorzaam bent geweest.” (BB)

Als je je herkent in het beeld dat ik vandaag geschetst heb, wil ik graag met je bidden: “Lieve Heer, ik voel me zo schuldig, maar U heeft mij vergeven. Wilt U mij helpen om mijn schuldgevoel niet langer te omarmen. Het geeft mij stress. Help mij om me aan Uw vergeving vast te klampen. Dank U voor wat U voor mij heeft gedaan. In Jezus’ naam, amen.”

God laat graag een bak genade op je vallen. Dat ruikt ook nog eens heerlijk! 🙂

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?