Voel je je schuldig?

17 juli 2020

Ik heb me voorgenomen geen chips meer te eten. Het loopt de spuigaten uit. Iedereen noemt extra kilo’s in deze tijd ‘Corona kilo’s’, maar bij mij mag je het ook gewoon ‘Lay’s kilo’s’ noemen. Je weet wel… Lay’s chips en dan vooral de smaak ‘naturel’. Ik neem me altijd voor om maar 1 handje te nemen en dan te stoppen…

Ik voel me schuldig. Ken je dat? Je neemt je iets voor, maar helaas: Mislukt.

Jezus is ons voorbeeld:

  • Hij zou de chipszak op tijd terugzetten in de kast…
  • Hij doet wat Hij zich voorneemt. 
  • Hij is krachtig.
  • Hij is wijs.
  • Hij is verstandig.
  • Hij maakt de beste keuze.

En Jezus wil ons helpen om in dit leven om hetzelfde te doen. (Zie Johannes 14:12)

Hij zocht de stilte. Hij, Gods Zoon, die al een directe verbinding met boven had, wist wat de beste route van het leven hier op aarde was: Gebed. Hij wist dat het onderhouden van dit lijntje met de hemel essentieel was om je roeping hier op aarde te kunnen volbrengen. 

Zie voor je waar jij toe geroepen bent. Je bent geroepen om te leven als Zijn kind. Je bent niet geroepen om slaaf te zijn van slechte gewoontes. Wat is jouw chipszak? Welke slechte gewoonte roept om een duidelijk ‘STOP’? 

Doe die zak van jouw slechte gewoonte dicht. Zeg ‘STOP’. Ga niet langer door op die gebieden in jouw leven waarvan je weet dat STOPPEN het beste is. Werk aan jouw hemelse verbinding door te bidden. Doe wat je je hebt voorgenomen: Jij hebt gekozen om koninklijk door het leven te gaan.

Zullen we samen bidden? “Dank U voor het wonder dat U in ons leven wilt bewerken. U wilt ons helpen om te doen wat wij ons voornemen. Help ons om te stoppen met wat niet goed is in ons dagelijks leven, maar om ons meer en meer te richten op gebed, waardoor de hemelse verbinding steeds meer realiteit wordt in ons leven en we wonderen gaan beleven.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?