Voel je je gevangen?

02 juli 2022

Voel je je gevangen?
Weet dan dat God elke gevangenis kan openen!

Mijn zoon, Levi, kwam met één van de laatste vluchten van KLM vanuit Johannesburg naar Nederland gevlogen in de periode dat corona net begon. Hij moest toen twee weken in quarantaine. Onze Bed and Breakfast was gesloten vanwege corona dus hij kon daar mooi verblijven. Twee weken lang zat hij daar alleen. We dronken samen koffie, terwijl hij uit het raam hing en ik beneden in de tuin stond. Prima te doen!

Maar wat nou als je dagen, weken en maanden in ‘quarantaine’ in een gevangenis zit onder het bewind van een farao? Hoe ga je het dan redden? Hoe zie je eruit? Hoe ruik je? Kun je daglicht nog verdragen?

Jozef zit gevangen, en op zekere dag wordt hij door een bode van de Farao uit de gevangenis gehaald. Hij scheert zich en wisselt zijn kleren. Jozef, de gevangene, staat ineens schoon en wel voor de Farao! En dan wordt het nog wonderlijker …
Even later krijgt hij een koninklijk gewaad aan, de gouden keten van Farao om zijn hals èn… krijgt hij de koninklijke zegelring!

Als jij in een onmogelijke situatie zit, in je gezin, op je werk, met collega’s, met je familieleden … Weet dat elke onmogelijke situatie door God wonderlijk omgekeerd kan worden tot een situatie waarin alles mogelijk is.
Kijk naar Jozef! En kijk dan gelijk naar Jezus.
Hij zat ook ‘gevangen’ in het graf. De steen werd weggerold en Jezus stond op uit de dood. Jezus werd vernederd, maar God verhoogde Hem.

Hebben mensen jou vernederd? Kijken ze op je neer?
Verwacht niemand van jou dat je het gaat redden?
Lijk je heel wat aan de buitenkant,
maar voel je je van binnen gevangen door angsten en zorgen?

Voor God is niets onmogelijk!  Lukas 1:37 BB  

Hij kan op dit moment in jouw leven wonderen doen!
Sluit je ogen. Zie voor je op welke wijze God in jou werkt.
Zie voor je hoe Hij je een koninklijk gewaad geeft en je volledig goedkeurt. 

Zullen we samen bidden?
Maak me vrij Heer. Herstel mijn eer. U wilt dat ik in vrijheid leef. Help me alstublieft om elke gevangenisdeur in mijn hart te openen. In de naam van Jezus. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?