Voel je je een overwinnaar?

20200413 W.4.9 - Pasen 5 (2e paasdag)

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Voel je je een overwinnaar?

Goeiemorgen, zonder zorgen! Zet de bloemetjes buiten, laat de vogeltjes fluiten. Dit is jouw dag, dus zing, dans en lach!

Vandaag wordt het een mooie dag. Hoe ik dat weet? Omdat vandaag na gisteren komt. Daarom.

Wat er vandaag ook gebeurt, wat er ook op jouw leven drukt, waar je je ook zorgen over maakt, hoe het coronavirus jouw leven ook beïnvloedt… Er is vandaag één ding dat staat als een huis: 

Jij mag weten dat Jezus heeft gewonnen. Hij wil jou helpen om vandaag te leven als overwinnaar. Dat maakt een enorm verschil.

Als een kind jarig is en mag trakteren, weet je zeker dat het niet schichtig en diep gebogen het schoolplein oploopt. De oogjes stralen. Zo mag jij ook vandaag deze dag doorlopen. Alsof je jarig bent.

“Maar in alle moeilijkheden zijn we meer dan overwinnaars, dankzij Hem die van ons houdt.” (Romeinen 8:37, BB)

 • Als je de overwinning nog niet ziet, mag je geloven in Zijn overwinning voor jou. 
 • Als je de nederlaag dreigend op je af ziet komen, mag je erop vertrouwen dat Hij in alles jou als overwinnaar stevig op je voeten wil zetten.

Dat betekent niet dat de wedstrijd precies zo zal verlopen als jij verwacht en wenst. Maar het betekent wel, dat niets en niemand jouw vreugde in je hart kan afnemen. Niemand kan jouw vrede in je binnenste roven. Jij bent Zijn kind. Geliefd en bemind!

Zullen we God eren voor deze overwinning? “Ik eer U, allerhoogste Overwinnaar! Wat bent U goed! U bent de sterkste, de onoverwinnelijke. Help mij om niet bang te zijn. Help mij om te zien hoe U mij kracht geeft om door te gaan. Help mij om samen met U als grote Overwinnaar het schoolplein op te lopen. Zodat ik kan uitdelen van de traktatie die ik van U heb ontvangen: Liefde, heel veel liefde. En vergeving, heel veel vergeving. Dank U!”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

 1. Marith op 13 april 2020 om 12:23 pm

  Dank Jullie wel voor deze prachtige bemoediging op deze dag.

  Ik zit in Malawi en heb met God besloten hier te blijven.
  Soms komt er toch ineens weer onrust in mij.
  Soms vraag ik me af of ik de jusite keuze heb gemaakt, of ik Zijn stem goed heb verstaan.
  Maar dag aan dag bemoedigt Hij mij door Zijn woord en Jullie mail!

Laat een reactie achter